Sos Tetrazzini
Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2015

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Sosul Tretazzini este o specialitate a bucatariei traditionale italienesti, servita in general ca garnitura pentru preparatele din carne de pui (friptura, gratar etc.) sau cu paste.
Acest sos usor poate fi consumat si de persoanele care sufera de insuficienta renala.
Ingrediente
- 500 ml supa de pui limpede, calda
- 180 grame faina alba
- 230 ml lapte cald
- 120 grame unt
- 30 ml vin
Mod de preparare
- Topiti untul intr-o oala si incorporati faina.
- Adaugati imediat laptele si supa calda de pui (strecurata), amestecand constant pentru a preveni formarea de cocoloase.
- Fierbeti sosul la foc potrivit, pana devine gros si omogen.
- Spre final, adaugati vinul si amestecati bine.
- Lasati preparatul sa se raceasca un sfert de ora inainte sa il serviti alaturi de carnea de pui.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Pui cu sos
-
Sos de rosii pentru spaghete
-
Pui cu ciuperci si sos alb
-
Frumusetea pielii incepe cu tine: Reactiveaza genele tinere si schimba-ti st ...
-
Medicii urologi actualizeaza modul in care trateaza Infectia urinara – Iat ...
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
File de pastrav cu sos de portocale
-
Paste fara gluten cu sos de nuci