Coronavirus Update

Sos de linte cu ghimbir

Publicat la data de: 10 Octombrie 2014
Sos de linte cu ghimbir

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Retetele recomandate pentru pacientii cu pancreatita trebuie sa respecte doua reguli importante sa contina cat mai putine grasimi si sa furnizeze carbohidrati complecsi (precum cei preluati din linte).

Ghimbirul ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste circulatia sanguina in aparatul digestiv si amelioreaza simptomele specifice afectiunii, precum greturile si varsaturile.

Ingrediente

  • 120 grame linte rosie la conserva
  • 1 morcov mediu, taiat cubulete
  • 250 ml apa
  • 1 sfert lingurita pudra de curry
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingura radacina de ghimbir rasa
  • 200 ml iaurt degresat
  • piper negru, dupa gust

Mod de preparare

  1. Puneti apa, lintea, morcovul, pudra de curry, usturoiul si ghimbirul intr-o oala si lasati-le pana dau in clocot, la temperatura ridicata.
  2. Reduceti focul si lasati ingredientele sa fiarba incet, circa 10-15 minute.
  3. Lasati compozitia sa se raceasca, apoi procesati-o in blender.
  4. Adaugati iaurtul, amestecati bine cu o spatula si asezonati cu sare si piper.
  5. Consumati sosul ca garnitura.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate