Sos de linte cu ghimbir
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Retetele recomandate pentru pacientii cu pancreatita trebuie sa respecte doua reguli importante sa contina cat mai putine grasimi si sa furnizeze carbohidrati complecsi (precum cei preluati din linte).
Ghimbirul ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste circulatia sanguina in aparatul digestiv si amelioreaza simptomele specifice afectiunii, precum greturile si varsaturile.
Ingrediente
- 120 grame linte rosie la conserva
- 1 morcov mediu, taiat cubulete
- 250 ml apa
- 1 sfert lingurita pudra de curry
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingura radacina de ghimbir rasa
- 200 ml iaurt degresat
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare
- Puneti apa, lintea, morcovul, pudra de curry, usturoiul si ghimbirul intr-o oala si lasati-le pana dau in clocot, la temperatura ridicata.
- Reduceti focul si lasati ingredientele sa fiarba incet, circa 10-15 minute.
- Lasati compozitia sa se raceasca, apoi procesati-o in blender.
- Adaugati iaurtul, amestecati bine cu o spatula si asezonati cu sare si piper.
- Consumati sosul ca garnitura.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Supa de linte cu tofu
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
Supa de linte
-
Ce spun studiile despre periajul electric vs cel manual
-
De ce cursuri si pregatiri ai nevoie pentru a deveni brancardier
-
Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii
-
Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi
-
Supa de linte si morcovi