Retetele recomandate pentru pacientii cu pancreatita trebuie sa respecte doua reguli importante sa contina cat mai putine grasimi si sa furnizeze carbohidrati complecsi (precum cei preluati din linte).
Ghimbirul ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste circulatia sanguina in aparatul digestiv si amelioreaza simptomele specifice afectiunii, precum greturile si varsaturile.
Ingrediente
120 grame linte rosie la conserva
1 morcov mediu, taiat cubulete
250 ml apa
1 sfert lingurita pudra de curry
1 catel de usturoi pisat
1 lingura radacina de ghimbir rasa
200 ml iaurt degresat
piper negru, dupa gust
Mod de preparare
Puneti apa, lintea, morcovul, pudra de curry, usturoiul si ghimbirul intr-o oala si lasati-le pana dau in clocot, la temperatura ridicata.
Reduceti focul si lasati ingredientele sa fiarba incet, circa 10-15 minute.
Lasati compozitia sa se raceasca, apoi procesati-o in blender.
Adaugati iaurtul, amestecati bine cu o spatula si asezonati cu sare si piper.