Clickmed
programare rapida la medic

Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2014
Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Sparanghelul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fier, iar alaturi de ghimbir si usturoi se transforma intr-una dintre cele mai bune retete pentru regimul bolnavilor de anemie.

Ingrediente:

  • 1 lingura de seminte de susan
  • 500 g sparanghel taiat bucati
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lingura de ghimbir proaspat razuit
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 lingurite ulei de masline sau susan
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Prajeste semintele de susan intr-o tigaie fara ulei aproximativ doua minute. In alta tigaie, pune sparanghelul, apa, sosul de soia, ghimbirul, otetul, uleiul, sarea si usturoiul. Acopera tigaia si lasa sparanghelul sa fiarba la aburi cam patru minute. Indeparteaza capacul si da focul mai tare timp de un minut, pentru ca sparanghelul sa se prajeasca. Pune mancarea pe o farfurie si presara semintele de susan deasupra.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate