Clickmed
programare rapida la medic

Supa de pui cu sparanghel

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2014
Supa de pui cu sparanghel

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Legumele fierte cu condimente carminative (coriandru, fenicul, anason, patrunjel etc.) si supele de carne (in special de pasare) sunt recomandate in dieta celor care sufera de anemie. Supa cu sparanghel poate fi consumata in siguranta de catre persoanele cu acest diagnostic.

Ingrediente

  • 120 grame piept de pui dezosat, fara piele
  • 1 litru supa limpede de legume
  • 2 linguri de quinoa uscata
  • 120 grame varza kale taiata marunt
  • 10 tulpini mici de sparanghel
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 jumatate de lingurita ghimbir ras

Mod de preparare

  1. Pregatiti pieptul de pui pe gratar (in unt sau fara grasime) sau introduceti-l la cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
  2. Separat, combinati intr-o oala mare supa de legume, quinoa si varza kale si puneti totul la foc mare.
  3. Asteptati sa dea in clocot, dati focul la mic si lasati supa sa fiarba incet timp de 15 minute.
  4. La final, taiati carnea de pui gatita in bucatele si adaugati-le in supa.
  5. Fierbeti sparanghelul la aburi si asezonati-l cu sosul de soia si ghimbirul.
  6. Serviti supa alaturi de sparanghelul astfel pregatit.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate