Clickmed
programare rapida la medic

Supa de rosii

Actualizat la data de: 24 Octombrie 2014
Supa de rosii

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 kg 250g rosii tocate
  • 2 cepe tocate
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion de rosii
  • carne de pui sau amestec de legume, fierte
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare:

  1. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu si se amesteca cu uleiul. Se caleste ceapa si usturoiul, amestecand pentru a preveni arderea.
  2. Intr-o oala se pun rosiile, bulionul si se lasa sa fiarba. O data ce fierbe, se acopera cu un capac si se lasa inca 30 de minute .
  3. Daca este cazul, se adauga apa.
  4. Scoateti capacul si cu un blender vertical sau cu un pasator, pasati bine continutul.
  5. Adaugati sare si piper. Strecurati supa pentru a separa zeama de pulpa si coaja de la rosii.
  6. Se adauga peste zeama ceapa si usturoiul calite.
  7. Adaugati carnea sau legumele fierte (dupa gust).

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate