Supa de rosii
Ingrediente:
- 1 kg 250g rosii tocate
- 2 cepe tocate
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri bulion de rosii
- carne de pui sau amestec de legume, fierte
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
- Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu si se amesteca cu uleiul. Se caleste ceapa si usturoiul, amestecand pentru a preveni arderea.
- Intr-o oala se pun rosiile, bulionul si se lasa sa fiarba. O data ce fierbe, se acopera cu un capac si se lasa inca 30 de minute .
- Daca este cazul, se adauga apa.
- Scoateti capacul si cu un blender vertical sau cu un pasator, pasati bine continutul.
- Adaugati sare si piper. Strecurati supa pentru a separa zeama de pulpa si coaja de la rosii.
- Se adauga peste zeama ceapa si usturoiul calite.
- Adaugati carnea sau legumele fierte (dupa gust).
Va dorim pofta buna!