Coronavirus Update

Paine cu chimen pentru diabetici

Publicat la data de: 21 Noiembrie 2014
Paine cu chimen pentru diabetici

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Bolnavii de diabet sunt sfatuiti sa consume cat mai putina paine, insa acest aliment nu trebuie fie exclus complet din alimentatie, cata vreme este preparat din ingrediente atent alese.

Painea cu chimen pentru diabetici contine lapte degresat, avand un aport scazut de calorii fara ca aroma sa fie sacrificata.

Ingrediente

  • 180 grame faina
  • 2 linguri de salvie pudra (indulcitor natural)
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 lingurite de chimen uscat
  • 1 jumatate de lingurita seminte de chimen putin zdrobite
  • 1 sfert de lingurita mustar uscat
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte degresat
  • 2 lingurite si jumatate ulei vegetal
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol faina, salvia, praful de copt, chimenul uscat, semintele de chimen, mustarul uscat si sarea, apoi formati o adancitura in mijloc.
  2. Combinati laptele cu uleiul de masline, turnati lichidul in mijlocul ingredientelor uscate si amestecati bine, pentru a obtine un aluat cu consistenta medie.
  3. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si coaceti painea timp de 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius.
  4. Verificati cu o scobitoare daca painea s-a copt in interior, apoi rasturnati-o pe un blat de lemn si lasati-o la racit la temperatura camerei.
  5. Consumati maximum o felie la mesele principale.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate