Bolnavii de diabet sunt sfatuiti sa consume cat mai putina paine, insa acest aliment nu trebuie fie exclus complet din alimentatie, cata vreme este preparat din ingrediente atent alese.
Painea cu chimen pentru diabetici contine lapte degresat, avand un aport scazut de calorii fara ca aroma sa fie sacrificata.
Ingrediente
180 grame faina
2 linguri de salvie pudra (indulcitor natural)
1 lingura praf de copt
2 lingurite de chimen uscat
1 jumatate de lingurita seminte de chimen putin zdrobite
1 sfert de lingurita mustar uscat
un praf de sare
120 ml lapte degresat
2 lingurite si jumatate ulei vegetal
2 linguri ulei extravirgin de masline
Mod de preparare
Amestecati intr-un bol faina, salvia, praful de copt, chimenul uscat, semintele de chimen, mustarul uscat si sarea, apoi formati o adancitura in mijloc.
Combinati laptele cu uleiul de masline, turnati lichidul in mijlocul ingredientelor uscate si amestecati bine, pentru a obtine un aluat cu consistenta medie.
Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si coaceti painea timp de 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius.
Verificati cu o scobitoare daca painea s-a copt in interior, apoi rasturnati-o pe un blat de lemn si lasati-o la racit la temperatura camerei.