Oua prajite in paine integrala
Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.
O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.
Ingrediente:
- 1 felie de paine integrala
- 1 ou
- ulei de masline
Mod de preparare:
Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.
Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Gustari .
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Paine alba vs paine integrala
-
Adevarul despre paine
-
3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Toast cu ciuperci
-
Tarta cu oua, sunca si branza
-
Informatii surprinzatoare despre oua
-
Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua
-
Sufleu de oua rapid
-
Motive pentru care este bine sa mancati oua
-
Alergia la proteinele din ou
-
Cate oua este recomandat sa consumi zilnic
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Sandvici cu ou si somon
-
Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii


Paine alba vs paine integrala
Adevarul despre paine
3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Toast cu ciuperci
Tarta cu oua, sunca si branza
Informatii surprinzatoare despre oua
Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua
Sufleu de oua rapid
Motive pentru care este bine sa mancati oua
Alergia la proteinele din ou
Cate oua este recomandat sa consumi zilnic
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Sandvici cu ou si somon
Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii