Coronavirus Update

Oua prajite in paine integrala

Publicat la data de: 14 Ianuarie 2015
Oua prajite in paine integrala

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.

O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.

Ingrediente:

  • 1 felie de paine integrala
  • 1 ou
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.

Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate