Oua prajite in paine integrala

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.
O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.
Ingrediente:
- 1 felie de paine integrala
- 1 ou
- ulei de masline
Mod de preparare:
Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.
Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Informatii surprinzatoare despre oua
-
Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua
-
Sufleu de oua rapid
-
Motive pentru care este bine sa mancati oua
-
Alergia la proteinele din ou
-
Cate oua este recomandat sa consumi zilnic
-
Sandvici cu ou si somon
-
Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii
-
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare