Salata de dovleac cu spanac
Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: medie
Atat dovleacul, cat si spanacul sunt alimente recomandate in regimul unui bolnav de ciroza hepatica.
Modul de preparare dietetic al acestei retete vine in completarea beneficiilor sale in dieta benefica afectiunilor hepatice cronice.
Ingrediente
- 600 grame dovleac curatat de coaja si taiat cubulete
- 4 lingurite ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite de miere
- 2 lingurite seminte de susan
- 1 lingurita suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita de miere, in plus
- 150 g frunze de spanac tanar
- 75 grame muguri de pin
Mod de preparare
- Asezonati dovleacul cu 2 lingurite de ulei de masline si miere, sare si piper.
- Coaceti-l la cuptor timp de 25 de minute, pana devine maro-auriu. Inainte sa il scoateti din cuptor cu 5 minute, presarati semintele de susan.
- Separat, amestecati sucul de lamaie, restul uleiului de masline, mustarul si mierea (dressingul salatei). Intr-un bol mare, puneti dovleacul, spanacul si mugurii de pin.
- Presarati deasupra dressingul si amestecati usor.
- Serviti salata imediat.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Salata de capsuni cu spanac
-
Penne cu spanac
-
Placinta cu dovleac
-
O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la ...
-
5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
Salata de ton cu avocado
-
Salata de varza rosie cu mere