Sufleu de mazare
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: redusa
In tulburarile de deglutitie, bolnavul trebuie sa se concentreze pe consumul de preparate cu consistenta moale, care sa ii furnizeze cat mai multi nutrienti esentiali.
Mazarea este una dintre legumele cu cea mai ridicata valoare nutritionala, avand si avantajul posibilitatilor variate de a fi gatita.
Ingrediente
- 85 grame cascaval ras
- 15 grame parmezan ras
- 120 grame mazare congelata
- 40 grame unt
- 15 grame faina
- 125 ml lapte integral
- un praf de nucsoara macinata
- 2 oua
- 1 albus de ou
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Ungeti un bol mare rotund cu o mica parte din unt si presarati parmezanul ras pe fundul vasului.
- Separat, puneti 15 grame de unt intr-o tigaie si sotati mazarea, pana cand se inmoaie.
- Adaugati cascavalul ras, zdrobiti mazarea cu o furculita si amestecati bine, pana obtineti un piure.
- Topiti restul de unt in alta tigaie si adaugati faina. Amestecati timp de 2-3 minute, luati tigaia de pe foc si turnati peste laptele.
- Amestecati din nou, pana cand sosul se omogenizeaza, apoi puneti din nou tigaia pe foc si asteptati pana cand sosul se ingroasa, iar faina se dizolva complet.
- Puneti sosul deoparte.
- Separati albusul de galbenus din cele doua oua intregi si puneti galbenusurile deoparte.
- Bateti albusurile cu sare si un strop de lamaie, pana cand devin ferme (dar nu uscate).
- Adaugati galbenusurile de ou batute bine in sosul alb, amestecati, apoi incorporati si piureul de mazare.
- Asezonati cu nucsoara macinata. Introduceti in compozitie si albusurile si folositi un mixer pentru a amesteca foarte bine ingredientele.
- Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Retete cu legume .
Dr. Catalina Graur
Centrul Medical Galenus - Targu Mures - Targu Mures
Dr. Triscas Mioara
Sfanta Maria - Bacau - Bacau
Dr. Jeler Raluca Georgiana
Affidea Medsan - Cluj-Napoca
Dr. Anghel Tiberiu Nicolae
NORD Muntenia Hospital - Pitesti
Dr. Albu Ioana Ruxandra
CM Polimed-Moreni - Moreni
Dr. Fihmi Assad
NatalMed - Bucuresti
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare


Sufleu cu branza de vaci si biscuiti
Paste cu mazare
Supa de mazare
Cele mai bune clinici de dezintoxicare pentru pacientii din Romania: cum sa ...
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Salata de ton cu mazare
Mazare verde cu ciuperci
Sufleu de oua rapid
Supa de mazare si spanac
Sufleu de ou cu mere
Salata de rosii si mazare verde
Supa de mazare si mozzarella
Sufleu de morcovi
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Supa crema de mazare cu nasturel
Tocanita cu rosii si mazare