Sufleu de mazare
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: redusa
In tulburarile de deglutitie, bolnavul trebuie sa se concentreze pe consumul de preparate cu consistenta moale, care sa ii furnizeze cat mai multi nutrienti esentiali.
Mazarea este una dintre legumele cu cea mai ridicata valoare nutritionala, avand si avantajul posibilitatilor variate de a fi gatita.
Ingrediente
- 85 grame cascaval ras
- 15 grame parmezan ras
- 120 grame mazare congelata
- 40 grame unt
- 15 grame faina
- 125 ml lapte integral
- un praf de nucsoara macinata
- 2 oua
- 1 albus de ou
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Ungeti un bol mare rotund cu o mica parte din unt si presarati parmezanul ras pe fundul vasului.
- Separat, puneti 15 grame de unt intr-o tigaie si sotati mazarea, pana cand se inmoaie.
- Adaugati cascavalul ras, zdrobiti mazarea cu o furculita si amestecati bine, pana obtineti un piure.
- Topiti restul de unt in alta tigaie si adaugati faina. Amestecati timp de 2-3 minute, luati tigaia de pe foc si turnati peste laptele.
- Amestecati din nou, pana cand sosul se omogenizeaza, apoi puneti din nou tigaia pe foc si asteptati pana cand sosul se ingroasa, iar faina se dizolva complet.
- Puneti sosul deoparte.
- Separati albusul de galbenus din cele doua oua intregi si puneti galbenusurile deoparte.
- Bateti albusurile cu sare si un strop de lamaie, pana cand devin ferme (dar nu uscate).
- Adaugati galbenusurile de ou batute bine in sosul alb, amestecati, apoi incorporati si piureul de mazare.
- Asezonati cu nucsoara macinata. Introduceti in compozitie si albusurile si folositi un mixer pentru a amesteca foarte bine ingredientele.
- Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Transpiratia si mirosul corpului
- Bolile cardiovasculare, cauze si factori de risc
- Hormonul uman de crestere (HGH): vinovat de procesul imbatranirii?
- Tot ce trebuie stiut despre abcesul glandelor Bartholin
- 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii
- Adevarul din spatele miturilor despre sanatate
- Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori
- Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara
- 10 trucuri pentru a reduce colesterolul
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare