Coronavirus Update

Salata de vinete

Publicat la data de: 26 Ianuarie 2009
Salata de vinete

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Informatii nutritionale:

Calorii: 102
Proteine: 3 g
Grasimi: 4 g
Colesterol: 0
Carbohidrati: 17

Ingrediente:

  • 2 vinete mari, intregi
  • 3-4 lingurite seminte de susan
  • 2 tulpini telina si frunza
  • 2-4 catei usturoi zdrobiti
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt tulpina de telina si frunzele.
  2. Se inteapa cu o furculita vanata si se coace pe gratar.
  3. Se lasa vinetele la racit, apoi se indeparteaza coaja.
  4. Pulpa de vanata se freaca bine pana capata consistenta unui piure.
  5. Dupa ce vinetele s-au racit complet, se amesteca cu semintele de susan, usturoiul, sucul de lamaie si telina tocata, apoi se condimenteaza cu sare, dupa gust.
  6. Piureul se serveste la temperatura camerei, cu ulei de masline si suc de lamaie.


Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate