Coronavirus Update

Supa de urzici cu usturoi

Publicat la data de: 08 Ianuarie 2015
Supa de urzici cu usturoi

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Urzica este un aliment bogat in fier, de aceea se recomanda consumul ei in dieta pentru tratarea anemiei.

O supa de urzici asezonata cu usturoi pentru mai multa savoare aduce si alte beneficii organismului, de la cresterea nivelului de energie, pana la facilitarea digestiei.

Ingrediente

  • 1 lingura de unt
  • 1 fir mic de praz, tocat marunt
  • 2-3 fire de usturoi verde, maruntite
  • 1 cartof mediu, curatat de coaja si taiat cuburi
  • 950 ml apa sau supa limpede de legume
  • 1 lingurita de sare
  • 1 legatura de urzici proaspete (sau un pachet de urzici congelate)
  • iaurt grecesc degresat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Topiti untul intr-o oala mare si sotati prazul si usturoiul verde timp de 5-6 minute, pana se inmoaie.
  2. Adaugati cartofii, supa de legume si sarea, apoi lasati supa sa dea in clocot.
  3. Reduceti focul la minimum si acoperiti oala cu un capac.
  4. Intre timp, curatati frunzele de urzica sau decongelati-le (dupa caz) si opariti-le intr-o oala separata, timp de maximum doua minute.
  5. Scurgeti bine apa si introduceti imediat urzica intr-un bol cu apa si gheata timp de 30 de secunde (in acest fel, isi vor mentine culoarea vie).
  6. Scurgeti-le din nou si transferati-le in oala mare, alaturi de celelalte ingrediente.
  7. Dupa 2-3 minute, luati oala de pe foc si pasati supa cu un blender, pana obtineti o consistenta cremoasa.
  8. Asezonati preparatul cu sare si piper.
  9. Serviti supa impreuna cu iaurtul.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate