Salata de fasole neagra si porumb
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2014
Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Alegerea tipului corect de proteine, reducerea consumului de sare si aportul crescut de fibre sunt trei reguli esentiale in alimentatia bolnavilor de ciroza hepatica. Aceasta reteta respecta necesitatile nutritive ale persoanelor cu acest diagnostic, prin complexul de nutrienti pe care il furnizeaza.
Ingrediente:
- 1 cutie de fasole neagra conservata cu continut redus de sodiu, clatita si scursa bine
- 1 jumatate de conserva de porumb, clatit bine si scurs
- 1 ardei gras rosu mic, curatat de seminte si tocat marunt
- 1 jumatate de ceapa rosie, maruntita fin
- 1 lingurita si jumatate de chimen uscat
- 2 lingurite de sos iute (optional)
- sucul de la o lamaie verde
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un bol mare fasolea neagra, porumbul, ardeiul tocat si ceapa rosie.
- Separat, preparati dressingul, din sucul de lamaie, uleiul de masline si sosul iute.
- Turnati deasupra sosul obtinut, apoi asezonati salata cu sare si piper.
- Introduceti preparatul la frigider timp de 15 minute, astfel incat aromele sa se combine suficient.
- Salata de porumb si fasole neagra se serveste rece.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- Bolile cardiovasculare, cauze si factori de risc
- Ardeti grasimile si dezvoltati-va musculatura in 5 saptamani
- Alimentatia sanatoasa
- Dieta bogata in fibre
- Modalitati de a combate stresul prin alimentatie
- Detoxifiere naturala de primavara
- 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor
- Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva c ...
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare