Cod cu ceapa caramelizata si mirodenii

Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Carnea de cod este usoara, frageda si o sursa excelenta de proteine.
Ceapa caramelizata din acest preparat ii adauga un gust dulce bogat, extrem de apreciat de gurmanzi.
Reteta poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II, afectiuni osoase, tulburari de vedere sau boli cardiace.
Ingrediente
- 1 ceapa mare, taiata julien
- 1 sfert de lingurita de sare mare
- 1 jumatate de ligurita piper negru
- 85 ml ulei de masline extravirgin
- 85 ml otet din cidru de mere
- 1 jumatate de lingurita hrean ras
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat fin
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 500 de grame file de cod
Mod de preparare
- Incepeti prin a carameliza ceapa intr-o tigaie. Incalziti-o la foc mediu timp de un minut, turnati cateva picaturi de ulei de masline si adaugati ceapa.
- Lasati-o la prajit acoperita cu un capac, amestecand din cand in cand si adaugand 1-2 linguri de apa, cand incepe sa se prinda de fundul tigaii.
- Separat, amestecati restul uleiului de masline, otetul, hreanul, patrunjelul, coaja de lamaie si zeama de lamaie, pentru a prepara un sos perfect pentru marinarea pestelui.
- Taiati fileurile de cod in bucati potrivite si asezonati-le cu sare si piper.
- Prajiti pestele intr-o tigaie cu strat anti-aderent cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea se patrunde bine.
- Transferati pestele intr-un bol adanc si turnati peste acesta sosul preparat anterior.
- Asezonati cu ceapa caramelizata si serviti preparatul dupa 15 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda suficient.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului
-
Sforaitul, simptome si tratament
-
Capsunile: surse naturale de antioxidanti
-
Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Cum ne vorbeste subconstientul?
-
Boala de reflux gastroesofagian
-
3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide
-
Retete sanatoase de toamna
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Citeste si
Arhiva-
Mituri si informatii nutritionale...
Generalitati Carnea de peste este o parte importanta dintr-o nutritie echilibrata, fiind o principala furnizoare de grasimi esentiale omega-3, cu rol in dezvoltarea si mentinerea performantei intelectuale, precum si in protectia sistemului cardiac. De-a lungul...citeste mai mult
-
Fasolea verde - informatii...
Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si...citeste mai mult
-
Prunele - beneficii si retete sanatoase
Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in...citeste mai mult