Clickmed
programare rapida la medic

Rosii umplute mediteraneene

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2014
Rosii umplute mediteraneene

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Bolnavii de hepatita, indiferent de virusul care o cauzeaza, trebuie sa respecte un regim alimentar strict, care sa contribuie la reabilitarea functiilor hepatice.

Se recomanda consumul bogat de fructe proaspete, legume, legume cu verzi si gatite la aburi, cereale integrale, carne slaba sau peste.

Ingrediente

  • 2 rosii mari
  • 30 grame masline negre fara samburi
  • 30 grame ansoa
  • 1 ou fiert tare, taiat marunt
  • 2 felii de sunca slaba de curcan
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 30 ml ulei de masline

Mod de preparare

  1. Introduceti rosiile in apa fiarta timp de cinci secunde, apoi indepartati-le coaja, ungeti-le cu ulei de masline si presarati un praf de sare.
  2. Coaceti-le timp de 5 minute la 200 de grade Celsius.
  3. Indepartati semintele din interiorul lor, pentru a face suficient loc pentru umplutura.
  4. Procesati maslinele in blender, pastrati un sfert din piure pentru garnisire si amestecati-l pe restul cu oul maruntit si bucatile de ansoa.
  5. Umpleti rosiile cu aceasta mixtura si mai coaceti-le 5 minute, la aceeasi temperatura.
  6. Ungeti farfuria cu piureul de masline pastrat, asezati deasupra rosia umpluta si prindeti o felie de sunca in jurul rosiei, ca o esarfa.
  7. Asezonati cu busuiocul proaspat si ceapa.
  8. Puteti presara si cativa stropi de ulei de masline.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate