Bolnavii de hepatita, indiferent de virusul care o cauzeaza, trebuie sa respecte un regim alimentar strict, care sa contribuie la reabilitarea functiilor hepatice.
Se recomanda consumul bogat de fructe proaspete, legume, legume cu verzi si gatite la aburi, cereale integrale, carne slaba sau peste.
Ingrediente
2 rosii mari
30 grame masline negre fara samburi
30 grame ansoa
1 ou fiert tare, taiat marunt
2 felii de sunca slaba de curcan
2 frunze de busuioc proaspat
1 ceapa mica, taiata marunt
30 ml ulei de masline
Mod de preparare
Introduceti rosiile in apa fiarta timp de cinci secunde, apoi indepartati-le coaja, ungeti-le cu ulei de masline si presarati un praf de sare.
Coaceti-le timp de 5 minute la 200 de grade Celsius.
Indepartati semintele din interiorul lor, pentru a face suficient loc pentru umplutura.
Procesati maslinele in blender, pastrati un sfert din piure pentru garnisire si amestecati-l pe restul cu oul maruntit si bucatile de ansoa.
Umpleti rosiile cu aceasta mixtura si mai coaceti-le 5 minute, la aceeasi temperatura.
Ungeti farfuria cu piureul de masline pastrat, asezati deasupra rosia umpluta si prindeti o felie de sunca in jurul rosiei, ca o esarfa.
Asezonati cu busuiocul proaspat si ceapa.
Puteti presara si cativa stropi de ulei de masline.