Coronavirus Update

Cartofi dietetici la cuptor

Publicat la data de: 20 Noiembrie 2014
Cartofi dietetici la cuptor

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Persoanele cu boala Crohn intampina deseori dificultati in digerarea si absorbtia grasimilor, ceea ce poate contribui la episoadele recurente de diaree.

Cartofii prajiti se afla in lista alimentelor grase nerecomandate in aceasta afectiune, insa odata preparati dietetic la cuptor, sunt o alternativa alimentara excelenta.

Ingrediente

  • 3 cartofi mari, curatati si taiati in bucati groase
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de sare
  • 1 sfert de lingurita cimbru

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  3. Separat, amestecati cartofii cu uleiul, sarea si cimbrul si transferati-i in tava de copt.
  4. Coaceti cartofii pana devin aurii si crocanti la exterior, aproximativ 20 de minute.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate