Coronavirus Update

Tocanita de vita cu cartofi dulci

Publicat la data de: 12 Decembrie 2014
Tocanita de vita cu cartofi dulci

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de vitamina A si au un indice glicemic mai scazut decat cartofii obisnuiti.

Carnea de vita furnizeaza proteine si este un ingredient excelent in tocanite cu legume, recomandate in regimul alimentar al pacientilor cu diabet de tip I.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 700 grame carne macra de vita, taiata cubulete
  • 1 ceapa maruntita
  • 2 morcovi, curatati si taiati rondele
  • 2 tulpini de telina, taiate marunt
  • 750 ml supa limpede de legume fara sare
  • 250 ml apa fierbinte
  • 2 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati cubulete
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara
  • 1 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

  1. Fierbeti carnea de vita timp de 7-8 minute (cat sa o opariti).
  2. Puneti intr-o oala medie uleiul de masline pe foc la incins, adaugati carnea si prajiti-o bine de ambele parti, apoi transferati-o intr-un bol.
  3. Adaugati in oala ceapa, morvocul si telina si sotati-le 4-5 minute.
  4. Turnati peste supa limpede de legume, asteptati sa dea in clocot, apoi adaugati carnea in oala.
  5. Lasati totul la fiert timp de aproximativ o ora, apoi adaugati cartofii dulci, bulionul, scortisoara, piperul, sarea si apa fierbinte.
  6. Dupa 20 de minute, timp in care amestecati din cand in cand tocanita, presarati deasupra patrunjelul proaspat si stingeti focul.
  7. Serviti preparatul imediat.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate