Tocanita de vita cu cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de vitamina A si au un indice glicemic mai scazut decat cartofii obisnuiti.

Carnea de vita furnizeaza proteine si este un ingredient excelent in tocanite cu legume, recomandate in regimul alimentar al pacientilor cu diabet de tip I.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti carnea de vita timp de 7-8 minute (cat sa o opariti).
  2. Puneti intr-o oala medie uleiul de masline pe foc la incins, adaugati carnea si prajiti-o bine de ambele parti, apoi transferati-o intr-un bol.
  3. Adaugati in oala ceapa, morvocul si telina si sotati-le 4-5 minute.
  4. Turnati peste supa limpede de legume, asteptati sa dea in clocot, apoi adaugati carnea in oala.
  5. Lasati totul la fiert timp de aproximativ o ora, apoi adaugati cartofii dulci, bulionul, scortisoara, piperul, sarea si apa fierbinte.
  6. Dupa 20 de minute, timp in care amestecati din cand in cand tocanita, presarati deasupra patrunjelul proaspat si stingeti focul.
  7. Serviti preparatul imediat.