Coronavirus Update

Musli de ovaz cu pere si struguri

Publicat la data de: 16 Ianuarie 2015
Musli de ovaz cu pere si struguri

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta de musli pentru micul dejun este un mod excelent de a incepe ziua. Ingredientele sale principale, perele si strugurii rosii, rareori produc reactii alergice.

In plus, strugurii din acest soi contin quercitina, un bioflavonoid care s-a dovedit eficient in prevenirea aparitiei urticariei.

Ingrediente

  • 140 grame fulgi de ovaz
  • 45 grame hrisca expandata
  • 50 grame mere deshidratate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 150 grame pere, taiate cuburi
  • 150 grame boabe de struguri rosii, taiate in jumatate
  • 3 linguri de zahar brun
  • lapte de orez (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius, imprastiati fulgii de ovaz pe fundul unei tavi de copt si coaceti-i timp de 10 minute, amestecand ocazional.
  2. Lasati-i apoi la racit pe un gratar si puneti-i la inmuiat in apa peste noapte.
  3. Dimineata, amestecati fulgii de ovaz cu hrisca expandata, merele uscate, scortisoara si zaharul brun.
  4. Impartiti preparatul in mai multe boluri de servit si adaugati fructele si laptele de orez.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate