Fursecuri de ovaz

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Ovazul este o cereala cu excelente proprietati de reglare a tractului digestiv.
De aceea, poate ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei, indiferent de forma in care este consumat. Introduceti ovazul intr-o reteta delicioasa de fursecuri si veti sesiza imediat diferenta!
Ingrediente:
- 1 lingura de faina integrala
- 1 lingurita praf de copt
- 1 jumatate lingurita sare mare
- 1 lingurita seminte de fenicul, macinate
- 20 grame unt nesarat
- 140 grame fulgi de ovaz
- 1 ou, la temperatura camerei
- 100 grame zahar brun
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt, sarea si feniculul. Topiti untul intr-o oala mica si incorporati fulgii de ovaz, amestecand bine.
Intr-un alt bol mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti consistenta unei glazuri cremoase, apoi incorporati compozitia din faina si adaugati ovazul. Amestecati bine aluatul si turnati cate o lingura din acesta in tava tapetata. Coaceti fursecurile 8-10 minute, pana devin aurii.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Deserturi dietetice
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Fursecuri cu cocos fara coacere
-
Fursecuri cu cereale, prune si mere
-
Fursecuri cu ciocolata si cocos fara coacere
-
„Pestisorul de Aur” – campania aniversara prin care Möller’s celebr ...
-
Vacantele de vara si diareea la copii : Cum sa va mentineti copiii sanatosi ...
-
Burgeri de ovaz
-
Reteta Monica Tatoiu
-
Fulgi de ovaz cu unt de arahide