Fursecuri de ovaz

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Ovazul este o cereala cu excelente proprietati de reglare a tractului digestiv.
De aceea, poate ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei, indiferent de forma in care este consumat. Introduceti ovazul intr-o reteta delicioasa de fursecuri si veti sesiza imediat diferenta!
Ingrediente:
- 1 lingura de faina integrala
- 1 lingurita praf de copt
- 1 jumatate lingurita sare mare
- 1 lingurita seminte de fenicul, macinate
- 20 grame unt nesarat
- 140 grame fulgi de ovaz
- 1 ou, la temperatura camerei
- 100 grame zahar brun
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt, sarea si feniculul. Topiti untul intr-o oala mica si incorporati fulgii de ovaz, amestecand bine.
Intr-un alt bol mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti consistenta unei glazuri cremoase, apoi incorporati compozitia din faina si adaugati ovazul. Amestecati bine aluatul si turnati cate o lingura din acesta in tava tapetata. Coaceti fursecurile 8-10 minute, pana devin aurii.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara
-
Recomandari alimentare pentru hemoroizi
-
Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata
-
5 manageri de top din Romania iesiti din tipare
-
Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Cum ne vorbeste subconstientul?
-
Surse alimentare ascunse de gluten
-
Plan de detoxifiere pentru 7 zile
-
Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Citeste si
Arhiva-
Prunele - beneficii si retete sanatoase
Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in...citeste mai mult
-
Retete fara gluten pentru Craciun
Generalitati Boala celiaca este cunoscuta si sub numele de intoleranta la gluten. Aceasta este o tulburare genetica ale carei simptome pot varia de la diaree, pierdere in greutate, dureri abdominale si malabsorbtie, la deficiente latente izolate de nutrienti. Atunci...citeste mai mult