Coronavirus Update

Fursecuri de ovaz

Actualizat la data de: 06 Februarie 2015
Fursecuri de ovaz

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Ovazul este o cereala cu excelente proprietati de reglare a tractului digestiv.

De aceea, poate ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei, indiferent de forma in care este consumat. Introduceti ovazul intr-o reteta delicioasa de fursecuri si veti sesiza imediat diferenta!

Ingrediente:

  • 1 lingura de faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 jumatate lingurita sare mare
  • 1 lingurita seminte de fenicul, macinate
  • 20 grame unt nesarat
  • 140 grame fulgi de ovaz
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 100 grame zahar brun

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Intr-un bol mic, amestecati faina, praful de copt, sarea si feniculul. Topiti untul intr-o oala mica si incorporati fulgii de ovaz, amestecand bine.

Intr-un alt bol mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti consistenta unei glazuri cremoase, apoi incorporati compozitia din faina si adaugati ovazul. Amestecati bine aluatul si turnati cate o lingura din acesta in tava tapetata. Coaceti fursecurile 8-10 minute, pana devin aurii.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate