Clickmed
programare rapida la medic

Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2014
Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta combina proprietatile nutritionale ale sfeclei si morcovilor, fiind o arma puternica in prevenirea si tratarea constipatiei.

Continutul ridicat de fibre din aceste legume faciliteaza eliminarea reziduurilor alimentare din colon.

Ghimbirul este si el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.

Ingrediente

  • 250 grame de sfecla rosie rasa
  • 250 de grame de morcov proaspat ras
  • 2 lingurite de suc natural de mere
  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin
  • 1 jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras
  • un praf de sare mare

Mod de preparare

  1. Amestecati sfecla si morcovii intr-un bol de dimensiuni mari.
  2. Separat, combinati sucul de mere, uleiul de masline, ghimbirul si sarea, astfel incat sa obtineti un dressing omogen.
  3. Turnati dressingul peste legume si amestecati usor cu o spatula (sau cu mana).
  4. Consumati preparatul imediat.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate