Supa de morcovi cu ghimbir
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014

Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: redusa
Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de varsaturi implica suplimentarea imediata a aportului de lichide, prin supe dietetice sau sucuri de legume usoare.
Ingrediente
- 2 linguri unt nesarat
- 1 litru si jumatate de supa limpede de legume
- 1 kg morcovi curatati si feliati
- 2 linguri radacina de ghimbir rasa
- 1 praf de sare
- 1 lingura smanatana dietetica pentru gatit
- patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Puneti supa de legume la fiert intr-o oala mare la foc mediu, adaugati morcovii si ghimbirul. Asteptati sa dea in clocot, apoi acoperiti oala cu capac si dati focul la mic.
- Atunci cand morcovii devin foarte fragezi, luati oala de pe foc si introduceti legumele in blender (dupa ce se racesc putin), pentru a prepara un piure fin.
- Transferati apoi piureul inapoi in oala si adaugati smantana, amestecand continuu pentru omogenizare.
- Asezonati cu sare si piper si asteptati ca supa sa mai dea inca o data in clocot.
- Serviti supa cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Supa simpla de morcovi
-
Supa de linte si morcovi
-
Supa de cartofi dulci si ghimbir
-
Pantofii tai pot favoriza ciuperca unghiei? Sfaturi esentiale pentru alegere ...
-
Colagenul si Sanatatea oaselor: Prevenirea Osteoporozei
-
Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir
-
Supa de morcovi, ghimbir si miere
-
Supa de linte