Coronavirus Update

Papanasi de dovleac cu salvie

Publicat la data de: 22 Decembrie 2014
Papanasi de dovleac cu salvie

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta de papanasi este recomandata in tulburarile de deglutitie, datorita atat usurintei cu care preparatul poate fi consumat, cat si ingredientelor cu valoare nutritiva ridicata.

Amestecul de arome este imbietor, iar aportul de nutrienti este unul potrivit pentru o dieta echilibrata.

Ingrediente

  • 500 grame dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi
  • 2 oua, batute usor
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite de parmezan ras cat mai fin
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • un praf de nucsoara
  • 200 grame faina alba
  • 100 grame unt
  • 4-5 frunze de salve

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Asezati dovleacul intr-o tava de copt si coaceti-l timp de o ora, pana devine foarte moale.
  3. Lasati-l apoi la racit, pasati-l si amestecati-l cu ouale, coaja de lamaie, parmezanul ras, sarea, piperul si nucsoara.
  4. Incorporati faina, amestecand dinamic, astfel incat compozitia sa se desprinda usor de marginile bolului.
  5. Daca este nevoie, mai completati cu faina.
  6. Puneti o oala mare cu apa la fiert, in care adaugati putina sare.
  7. Dupa ce da in clocot, turnati cate o lingurita din compozitia cu dovleac si lasati papanasii la fiert (se vor ridica singuri la suprafata).
  8. Luati-i din oala cu o sita si asezati-i pe prosoape de hartie la uscat.
  9. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati frunzele de salvie si prajiti papanasii pe ambele parti.
  10. Serviti imediat, cu parmezan ras.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate