Papanasi de dovleac cu salvie

Aceasta reteta de papanasi este recomandata in tulburarile de deglutitie, datorita atat usurintei cu care preparatul poate fi consumat, cat si ingredientelor cu valoare nutritiva ridicata.

Amestecul de arome este imbietor, iar aportul de nutrienti este unul potrivit pentru o dieta echilibrata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Asezati dovleacul intr-o tava de copt si coaceti-l timp de o ora, pana devine foarte moale.
  3. Lasati-l apoi la racit, pasati-l si amestecati-l cu ouale, coaja de lamaie, parmezanul ras, sarea, piperul si nucsoara.
  4. Incorporati faina, amestecand dinamic, astfel incat compozitia sa se desprinda usor de marginile bolului.
  5. Daca este nevoie, mai completati cu faina.
  6. Puneti o oala mare cu apa la fiert, in care adaugati putina sare.
  7. Dupa ce da in clocot, turnati cate o lingurita din compozitia cu dovleac si lasati papanasii la fiert (se vor ridica singuri la suprafata).
  8. Luati-i din oala cu o sita si asezati-i pe prosoape de hartie la uscat.
  9. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati frunzele de salvie si prajiti papanasii pe ambele parti.
  10. Serviti imediat, cu parmezan ras.