Coronavirus Update

Tarta cu ciuperci si branza de capra

Actualizat la data de: 10 Februarie 2015
Tarta cu ciuperci si branza de capra

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Tarta cu ciuperci si branza de capra este un preparat sarac in carbohidrati, o conditie de baza in controlul diabetului de tip I prin alimentatie.

In schimb, furnizeaza o cantitate importanta de fibre si proteine, ajutand la reglarea apetitului alimentar. Reteta este suficienta pentru prepararea a patru portii.

Ingrediente:

  • 250 grame crema de branza degresata
  • 100 grame branza de capra moale
  • 2 lingurite de rozmarin
  • 1 lingura de unt
  • 600 grame ciuperci, taiate marunt
  • 1 ceapa alba, maruntita fin
  • 250 grame aluat pentru foietaj
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecati intr-un bol mare crema de branza, branza de capra, rozmarinul si piperul.

Topiti untul intr-o tigaie si caliti ceapa si ciupercile, asezonate cu sarea, timp de aproximativ 7 minute. Transferati ingredientele intr-un bol.

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati aluatul (decongelat la temperatura camerei) pe suprafata acesteia, dupa ce ungeti bine foaia (sau foile) cu putin ulei. Imprastiati peste aluat amestecul cu branza, apoi intindeti uniform deasupra ciupercile si ceapa sotate. Rasuciti marginile aluatului in interior, aproximativ 1,5 centimetri. Introduceti tarta la cuptor si coaceti-o timp de 25-30 de minute.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate