Tarta cu ciuperci si branza de capra

Tarta cu ciuperci si branza de capra este un preparat sarac in carbohidrati, o conditie de baza in controlul diabetului de tip I prin alimentatie.

In schimb, furnizeaza o cantitate importanta de fibre si proteine, ajutand la reglarea apetitului alimentar. Reteta este suficienta pentru prepararea a patru portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecati intr-un bol mare crema de branza, branza de capra, rozmarinul si piperul.

Topiti untul intr-o tigaie si caliti ceapa si ciupercile, asezonate cu sarea, timp de aproximativ 7 minute. Transferati ingredientele intr-un bol.

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati aluatul (decongelat la temperatura camerei) pe suprafata acesteia, dupa ce ungeti bine foaia (sau foile) cu putin ulei. Imprastiati peste aluat amestecul cu branza, apoi intindeti uniform deasupra ciupercile si ceapa sotate. Rasuciti marginile aluatului in interior, aproximativ 1,5 centimetri. Introduceti tarta la cuptor si coaceti-o timp de 25-30 de minute.