Briose cu ghimbir
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Tratamentul standard pentru intoleranta la gluten implica evitatea consumului acestui nutrient pe toata durata vietii.
Sursele alimentare principale de gluten sunt graul, grisul, orzul, ovazul, secara, alacul, kamutul, maltul (respectiv painea, pastele si prajiturile care contin aceste cereale), carnea preparata pane, amidonul, colorantii artificiali si praful de copt etc.
Faina de teff, un produs popular in magazinele naturiste, nu contine gluten si este o sursa excelenta de calciu, fier si proteine.
Ingrediente
- 2 linguri miere
- 50 grame unt
- 2 albusuri de ou
- 200 ml iaurt degresat
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 260 grame faina de teff (numita si iarba dragostei)
- 2 lingurite praf de copt
- 1 jumatate lingurita ghimbir uscat
- 1 jumatate lingurita scortisoara
- 1 jumatate lingurita nucsoara
- 1 sfert lingurita cuisoare
- 1 lingura ghimbir cristalizat
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de briose cu hartie de copt in fiecare forma.
- Intr-un bol mare, amestecati mierea cu untul.
- Adaugati albusurile de ou, iaurtul, coaja de lamaie si vanilia.
- Incorporati apoi faina de teff (o gasiti in magazinele naturiste), praful de copt, ghimbirul uscat, scortisoara, nucsoara si cuisoarele.
- Amestecati pana cand aluatul devine omogen si adaugati la final ghimbirul cristalizat.
- Umpleti fiecare forma de briosa cu aluat, aproximativ trei sferturi.
- Coaceti timp de 12-15 minute, pana cand varful brioselor devine maroniu (puteti face si testul scobitoarei).
- Lasati prajiturile la racit si consumati-le in urmatoarele 3-4 zile, maximum.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Deserturi dietetice .
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Briose cu branza si ceapa
-
Briose cu tarate si iaurt
-
Cocktail cu lamaie si ghimbir
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi
-
Mere coapte cu ghimbir si miere
-
Briose cu dovleac


Briose cu branza si ceapa
Briose cu tarate si iaurt
Cocktail cu lamaie si ghimbir
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi
Mere coapte cu ghimbir si miere
Briose cu dovleac
Supa de cartofi dulci si ghimbir
Briose cu nuci si rubarba
Orez cu morcov si ghimbir
Sos de linte cu ghimbir
Supa de morcovi cu ghimbir
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Ceai indian masala cu ghimbir
Briose din carne de vita cu piure de cartofi