Clickmed
programare rapida la medic

Orez cu lapte, banane si nectar de agave

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2014
Orez cu lapte, banane si nectar de agave

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta contine alimentele recomandate pentru reglarea tranzitului digestiv accelarat, avand un efect calmant si oprind episoadele diareice neplacute.

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 2 cani de apa
  • 2 banane mari, bine coapte
  • 2 cani si jumatate de lapte degresat (sau lapte de soia)
  • 2 lingurite de nectar de agave

Mod de preparare

  1. Spalati bine orezul, apoi introduceti-l intr-o oala, alaturi de apa, lasandu-l la fiert la foc mic.
  2. Acoperiti oala, dar amestecati din cand in cand, pana se absoarbe apa si orezul devine fraged.
  3. Lasati orezul la racit 10 minute.
  4. Intr-un bol separat, zdrobiti bananele, astfel incat sa obtineti un piure fin.
  5. Turnati deasupra orezul fier, laptele incalzit putin si nectarul de agave.
  6. Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate