Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

MedPlus - Centrul de Control al Anticoagularii Orale (CCAO)

MedPlus - Centrul de Control al Anticoagularii Orale (CCAO)

Prezentare MedPlus - Centrul de Control al Anticoagularii Orale (CCAO)

Vezi toata descrierea

Centrul de Control al Anticoagularii Orale (CCAO) a fost infiintat initial ca infrastructura pentru proiecte de cercetare in domeniul simularii computerizate a proceselor de anticoagulare orala cu produsi cumarinici iar ulterior a devenit primul centru specializat de control al tratamentului anticoagulant oral din Romania care utilizeaza baza de date si programe de calculator pentru simularea anticoagularii orale.

Acest serviciu permite pacientilor o mobilitate crescuta, lipsa nevoii de deplasare la medic pentru stabilirea dozelor, supraveghere atenta a compliantei la tratament, asistenta medicala pentru controlul coagularii perioperator sau in caz de accidente hemoragice. Beneficiile majore le au pacientii varstnici, greu deplasabili, mai putin cooperanti precum si cei la care in mod uzual nu se reuseste obtinerea unei anticoagulari stabile in timp din diferite cauze.

Utilizand programe speciale de simulare a anticoagularii pe calculator, Centrul poate prescrie doza optima de cumarinice in timp mai scurt decat prin controlul uzual si poate permite, in unele cazuri, intervale mai lungi de verificare a coagularii. De serviciile Centrului pot beneficia pacienti rezidenti in Romania sau in alta tara, indiferent de domiciliul acestora, gratie posibilitatilor multiple de comunicare cu Centrul.

Centrul, prin serviciile sale, vine in ajutorul tuturor medicilor care au in supraveghere pacienti anticoagulati oral pe termen lung sau mediu, furnizandu-le periodic, la cererea acestora, rapoarte privind nivelul anticoagularii la pacientii respectivi. In acest fel Centrul colaboreaza cu medici de familie, specialisti cardiologi, neurologi, ortopezi, chirurgi, oncologi si de alte specialitati in beneficiul pacientior acestora.

Tipul de supraveghere a pacientilor: control telefonic sau schimb de date cu pacientul; este posibila si vizita directa a pacientului la cabinet. Aria de acoperire: oriunde in tara. Tratamentul cu anticoagulante orale are rolul de a scadea coagulabilitatea sangelui si de a impiedica astfel formarea nedorita de cheaguri (trombi) la nivelul inimii sau al vaselor mari de sange. Daca apar, acestia impiedica functionarea normala a organului respectiv, pot duce la aparitia unor complicatii sau pot determina chiar moarte.

Pe de alta parte, insa, scaderea coagulabilitatii sangelui creste riscul de sangerare. Pentru verificarea eficacitatii (impiedicarea formarii trombilor) si a sigurantei (risc minim de sangerare) tratamentului cu anticoagulante orale exista analize specifice de sange, grupate sub denumirea de coagulograma. Centrul de Control al Anticoagularii Orale MED PLUS este printre putinele centre specializate de acest fel din tara si va sta la dispozitie cu asistenta medicala specializata in controlul anticoagularii bazat pe programe computerizate de simulare.

Pacientii inscrisi in evidentele acestui Centru mai beneficiaza de:
- consultanta cu medicul de alta specialitate in caz de interventii chirurgicale sau de alta natura in privinta suprimarii sau inlocuirii corespunzatoare a anticoagulantului oral perioperator.
- consultanta telefonica privind atitudinea imediata a pacientului in caz de sangerari de orice fel - avizarea pacientilor pentru efectuarea coagulogramei atunci cand pacientul nu se prezinta conform programarilor anterioare.

MedPlus - Centrul de Control al Anticoagularii Orale (CCAO)

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Bd. Iuliu Maniu Nr. 158A, Bl. J, Sc. B, Et. 1, Ap. 38

Tel: 0722348376

E-mail:

Web: www.anticoagulare.punct.info

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
9:00-13:00
M
9:00-18:00
D
0:00-0:00
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!