Coronavirus Update

Supa sofisticata de ciuperci

Publicat la data de: 17 Octombrie 2014
Supa sofisticata de ciuperci

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Persoanele care au tulburari de deglutitie sau au suferit interventii chirurgicale in sfera buco-maxilo-faciala pot intampina dificultati majore de hranire.

In acest caz, recomandate sunt preparatele moi, cat mai lichide, care sa faciliteze procesul masticatiei cat se poate de mult.

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 2 cepe taiate fin
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 550 grame ciuperci taiate fin
  • 3 lingurite de faina
  • 75 ml vin alb
  • 2 litri supa limpede de legume
  • sare si piper dupa gust
  • 3 lingurite smantana
  • patrunjel proaspat, taiat marunt

Mod de preparare

  1. Topiti untul intr-o tigaie adanca din teflon si adaugati ceapa, lasand-o sa se inmoaie cateva minute (pana devine transparenta, nu maronie).
  2. Adaugati usturoiul si ciupercile, amestecand constant 2-3 minute.
  3. Separat, combinati faina cu vinul si turnati peste supa de legume.
  4. Luati tigaia de pe foc si incorporati incet amestecul cu faina in cel cu ciuperci, apoi puneti tigaia pe foc si lasati totul la fiert, asezonand preparatul cu sare si piper.
  5. Dupa 20 de minute, turnati supa in blender si procesati, pana la omogenizare.
  6. Garnisiti cu patrunjelul proaspat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate