Persoanele care au tulburari de deglutitie sau au suferit interventii chirurgicale in sfera buco-maxilo-faciala pot intampina dificultati majore de hranire.
In acest caz, recomandate sunt preparatele moi, cat mai lichide, care sa faciliteze procesul masticatiei cat se poate de mult.
Ingrediente
50 grame unt
2 cepe taiate fin
2 catei de usturoi zdrobiti
550 grame ciuperci taiate fin
3 lingurite de faina
75 ml vin alb
2 litri supa limpede de legume
sare si piper dupa gust
3 lingurite smantana
patrunjel proaspat, taiat marunt
Mod de preparare
Topiti untul intr-o tigaie adanca din teflon si adaugati ceapa, lasand-o sa se inmoaie cateva minute (pana devine transparenta, nu maronie).
Adaugati usturoiul si ciupercile, amestecand constant 2-3 minute.
Separat, combinati faina cu vinul si turnati peste supa de legume.
Luati tigaia de pe foc si incorporati incet amestecul cu faina in cel cu ciuperci, apoi puneti tigaia pe foc si lasati totul la fiert, asezonand preparatul cu sare si piper.
Dupa 20 de minute, turnati supa in blender si procesati, pana la omogenizare.