Mamaliguta cu branza si smantana
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Mamaliguta cu branza si smantana este un preparat care poate fi integrat cu succes in dieta bolnavilor de dislipidemie, o afectiune caracterizata prin dezechilibrul nivelului de lipide din sange.
Ingrediente:
- 200 g malai
- 2 cani de apa
- 3 felii de branza sau cas
- 2-3 linguri smantana (cu continut scazut de grasimi)
- 2 oua fierte (tari)
- 1 lingura de unt
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Pune apa cu sare la fiert, iar inainte de a incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie si apoi amesteca bine cu lingura de lemn sau telul, pentru a preveni formarea cocoloaselor. Las-o sa fiarba cam 5-10 minute, apoi opreste focul.
Unge un platou cu unt, asaza feliile de branza sau cas, apoi smantana din loc in loc. Toarna mamaliga fierbinte pana acoperi toata suprafata platoului si taie ouale fierte deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Ficatul gras (steatoza hepatica)
- Interventii chirurgicale efectuate in cadrul Spitalului
- Cum pot duce salatele la ingrasare
- Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase
- Alimente care va impiedica sa dormiti
- Alimente esentiale pentru intarirea oaselor
- Cum putem ameliora episoadele de roseata ale fetei?
- Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza
- Mamaliga, alimentul banal cu multiple beneficii pentru sanatate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare