Coronavirus Update

Mamaliguta cu branza si smantana

Publicat la data de: 23 Septembrie 2014
Mamaliguta cu branza si smantana

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Mamaliguta cu branza si smantana este un preparat care poate fi integrat cu succes in dieta bolnavilor de dislipidemie, o afectiune caracterizata prin dezechilibrul nivelului de lipide din sange.

Ingrediente:

  • 200 g malai
  • 2 cani de apa
  • 3 felii de branza sau cas
  • 2-3 linguri smantana (cu continut scazut de grasimi)
  • 2 oua fierte (tari)
  • 1 lingura de unt
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Pune apa cu sare la fiert, iar inainte de a incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie si apoi amesteca bine cu lingura de lemn sau telul, pentru a preveni formarea cocoloaselor. Las-o sa fiarba cam 5-10 minute, apoi opreste focul.

Unge un platou cu unt, asaza feliile de branza sau cas, apoi smantana din loc in loc. Toarna mamaliga fierbinte pana acoperi toata suprafata platoului si taie ouale fierte deasupra.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate