Coronavirus Update

Macaroane cu branza

Publicat la data de: 24 Octombrie 2014
  Macaroane cu branza

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Macaroanele cu branza pot fi consumate de pacientii cu insuficienta renala, atat timp cat ingredientele folosite sunt selectate cu atentie, astfel incat sa nu contina foarte multa sare:

Ingrediente:

  • 470 g de macaroane fierte
  • 225 g branza dietetica (nesarata)
  • 470 ml smantana vegetala
  • 1 g piper
  • 60 g unt sau margarina
  • 60 g amidon de porumb
  • 1/2 legatura patrunjel
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de boia (dulce sau picanta - dupa preferinta)

Mod de preparare:

Unge un vas de iena cu ulei. Amesteca macaroanele cu branza rasa si pune-le in vas.

Separat, prepara sosul: topeste margarina sau untul si amesteca-l cu amidonul si piperul. Lasa-le sa fiarba impreuna cu smantana, timp de cateva minute. Toarna sosul fierbinte peste macaroanele amestecate cu branza, asezoneaza-le cu patrunjel si boia si baga vasul in cuptorul incins. Lasa-le la cuptor 20-25 de minute, la o temperatura de 175 grade Celsius.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate