hernie de disc pareri pacienti
am fost diagnosticata cu hernie de disc cervicala C5C6 sunt programata pt operatie in ianuarie nu mai am dureri mari in spate doar putin in mana dreapta si dureri de cap stari de voma dar nu mereu un neurochirurg mia spus ca durerile de cap nu sunt de la hernie alt neurochirurg zice ca de la hernie eu ce sa cred.Problema este ca nu stiu ce sa fac sa ma operez sau nu,am inteles ca vor fi 2 operatii pt ca va preleva grefa din sold .va rog dati mi un raspuns. [continuare]
Buna ziua! Mama mea are dureri groaznice de cca 2 sapt. Am incercat diverse tratamente(fizioterapie,antiinflamatoare dar in zadar.In urma efectuarii unui RMN am primit acest diagnostic. Rectitudinea coloanei lombare pe un canal ingust in diametru antero-posterior cu hiposemnal de deshidratere discala L2-L4 si degenerari discale L5 pe un spatiu pensat. Debord discal medico-lateral stanga L2 ci amprenta foraminala pe radacina L2 stanga si pe emergenta rediculara L3 stanga din sacul dural.Debird discal medico-lateral stanga L3 cu amprenta pe radacina L3 si L4 stanga Hernie de disc L4 paramediana stanga cu mic fragment detasat, migrat caudal cu compresie pe emergenta radiculara L5 stanga din sacul dural.Hernie de disc L5 cu fragment median comprimand sacul dural si emergentele radiculare S1 mai marcat pe partea dreapta. Se poate recomanda si alt tratament pt. a prelungi interventia chirurgicala ?Multumesc. [continuare]
este cineva care se simte bine dupa operatie ? si daca da cum reuseste? [continuare]
Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi!
Autor: SfatulMedicului
generalitati cand o persoana vorbeste despre corp se gandeste in primul rand la trunchi, dar nu si la cap; fapt foarte gresit deoarece trunchiul si membrele fara cap sunt total nefolositoare. potrivit filosofiei yoga, corpul este “templul sufletului”, iar de-a lungul timpului, corpul a fost venerat atat prin arta, cat si in literatura. de exemplu, michelangelo si-a petrecut foarte mult timp studiind si desenand trunchiul lui apollonios - trupul lui hercule – incat se referea la el ca la “copilul trunchiului”. totodata, in secolul al xvi-lea, in perioada renasterii in franta, poezia era dedicata armoniei si formelor corpului. de asemenea, in perioada renasterii si oamenii de stiinta au devenit obsedati de formele corpului, iar in ciuda legilor stabilite de church prin care le interzicea oamenilor de stiinta sa se dedice studiului corpului uman, acestia au inceput sa faca disectii pentru a intelege mecanismului existent in interiorul nostru. astfel, s-a... [continuare]
Gatul rigid si traumatismele regiunii cervicale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cu totii ne vom confrunta, intr-un moment sau altul al vietii, cu dureri (de cele mai multe ori minore) localizate in regiunea cervicala. Miscarile zilnice, chiar daca nu foarte bruste sau presiunea la care sunt supuse articulatiile din acea zona, uzura caracteristica unei regiuni anatomice atat de flexibile se pot resimti in timp, uneori aparand chiar si leziuni, traumatisme sau accidente minore. Traumatismele regiunii cervicale, accidentele si durerile, precum si rigidizarea brusca a gatului apar in timpul activitatilor sportive, in timpul eforturilor fizice depuse la locul de munca, sau in timpul micilor proiecte pe care le realizam in jurul casei, in gospodarie. Durerile cervicale pot fi resimtite de catre pacient sub diferite forme, de la cele usoare, la rigidizari sau dureri severe care nu se amelioreaza nici dupa administrarea unor analgezice uzuale. Durerea se poate extinde la nivelul umerilor, toracelui postero-superior, bratelor sau se poate complica... [continuare]
dupa 3 operatii de hernie de disc in urma durerilor si amortelilor pe picior am facut un nou irm la un an de la a 3 operatie si iata rezultatul-hemilaminectomie l5-s1,modificari de semnal difuz neomogen-hipersemnal t1,t2-la nivelul platourilor adacente l4-l5,cu reducerea inaltimii intradiscale la acest nivel,protuzie discala l5-s1 circumferentiala,compresiva pe sacul tecal,minime protuzii discale l2-l3,l3-l4 cu aspect circumferential,retrolistezis l5.as vrea sa imi spuneti despre ce este vorba si cat de grav este.mentionez ca am fost operata in 99 l4-l5,2005 l5-s1,2010 l5-s1 recidiva.va multumesc din suflet si astept raspuns. [continuare]
Sant operata de hernie de disc pe data de 9 noiembrie 2010 la L4-L5 ,CU AMBLATIA DISCULUI L4 si a oaselor migrate. Dupa 6 saptamani am facut osteodiscita si imobilizata in corset gipsat cu crac 2 saptamani si tratament cu antibiotic ,antiinflamatoare si miorelaxante.Am o luna de cand mi sa scos ghipsul dar tot mai am dureri de solduri ,dureri la muschii spatelui si o usoare compresie pe coloana. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul meu cat dureaza perioada de recuperare ? [continuare]
Buna ziua, revin iar aici, pur si simplu ajungind la disperare... Cum sa incep? Trebuie sa ma operez de hernie de disc iar doctorii nu se bag, le e teama sa nu mor din cauza complicatiilor... si a istoricului meu medical... Iar eu pur si simplu nu stiu ce sa fac? Am dureri groaznice, iar daca vrea sa ma operez trebuie sa-mi asum responsabilitatea de a muri.... Nu stiu ce sa fac, chiar nu mai stiu ce sa fac.... [continuare]
Pacient: femeie, 55 ani De cateva zile am dureri puternice sub sanul stang cand ma misc, mai ales cand ma aplec. Am fost la spital si mi-au facut radiografie si ecografie abdominala, cu rezultate neconcludente. Mi-au facut si EKG si au zis ca ''a iesit bine''. In schimb am iesit cu tensiune marita. Mi-au facut si o injectie cu analgezice. Acum 3 ani jumatate am fost operata de hernie de disc L4-L5 si am o amorteala in piciorul drept. Acum la spital mi-au spus ca cel mai probabil e de la hernia de disc. As avea nevoie de un sfat, o parere si o recomandare de unde sa incep cu investigatiile medicale... cardiolog? internist ? neurolog? Cineva mi-a spus ca ar putea fi nevralgii intercostale... Va multumesc anticipat, si astept un raspuns cat mai rapid. [continuare]
Am fost diagnosticata cu aceasta boala acum 3 luni. Urmez tratament cu riluk, dar starea mea se inrautateste de la o zi la alta. Nu simt nici un efect al acestui medicament si parerea mea este ca nu-l tolerez. Alt tratament mai exista???? [continuare]
Am 23 de ani,sunt masteranda pentru inca un an in Belgia, iar povestea se poate rezuma astfel. Primele simptome au aparut in aprilie 2009 si anume - amortire usoara picior si mana stanga plus jumatatea stanga fata (obraz si frunte), insotite de usoare dureri de cap (ce au durat vreo 2 zile, dureri ce erau intermitente si suportabile). Aveam putere in maini si in picioare, doar ca simteam ca partea stanga nu e la fel cu cea dreapta, sa spun asa. Starile au tinut o saptamana, nu au fost continue dupa care au disparut de la sine, fara nici un medicament. Apoi in septembrie si in octombrie, au revenit amortirile - doar mana si picior, mult mai reduse in intensitate. Dureri de cap nu au fost, dar in schimb au fost ameteli - cand intorceam capul stanga/dreapta spre exemplu, iar cand mergeam nu ma simteam stapana pe mine, usoara pierdere de echilibru sa spun asa. M-au tinut cate 2 zile aceste simptome si din nou au disparut fara vreun medicament. Mentionez ca port ochelari cu -0,5 la... [continuare]
ce parere aveti despre nucleoplastie? la ex rmn s-au evidentiat protruzii circumferentiale L3 si L4 cu amprenta pe sacul dural, compresiune radiculara intra si extraforaminala dreapta L4 si protruzie circumferentiala L5 cu contact radicular bilateral. Problema mea este data de durerile crunte care apar la 3 , 4 saptamini cu amorteli si imposibilitatea de a sta in picioare. Am inteles de la medicul curant ca la mine doar antiinflamatoarele dau rezultat, nefiind recomandata operatia, dar........ am auzit despre nucleoplastie ca ar fi buna in cazuri ca al meu. Stie cineva ceva despre asta? [continuare]
Dureri coloana vertebrala-partea lombara
Buna seara! Am facut un RMN deoarece simt dureri in partea de jos a coloanei, indeosebi, cand stau mai mult timp in picioare, stau in curent sau cand nu dorm pe partile laterale. Am fost cu rezultatul RMN la un medic neurolog care mi-a spus ca nu am nimic grav si mi-a sugerat sa ma merg la un chiropractician. Neavand incredere in chiropractica, am decis sa nu merg si sa mai incerc inca o parere. Rezultatul RMN-ului este: -Reducerea curburii lombare fiziologice cu tendinta la rectitudine. -Fara modificari semnificative de semnal sau inaltime la nivelul corpilor vertebrali lombari. -Con medular proiectat la nivelul T12-L1 cu aspect in limite normale. -Discul intervertebral T11-T12 apare deshidratat si prolabeaza posterior cu amprentarea sacului dural, fara compresie pe cordonul medular. -Discret debord discal circumferential la nivelul L3-L4 si L4-L5 cu minim contact cu radacina L4 si L5 intradural bilateral. -Discul intervertebral L5-S1 apare deshidratat si prolabeaza... [continuare]
Dureri in zona lombara, cu iradiere pe ambele membre inferioare
Buna ziua tuturor, as dori daca se poate sa-mi raspundeti la urmatorul diagnostic pus dupa o examinare RMN la coloana lombara. -coloana lombara cu modificari degenerative -conflict radicular intraforaminal L5 bilateral prin protruzia discului L5 si hipertrofia articulatiilor interapofizare adiacente. Am 35 de ani, sunt din Constanta, primele dureri le-am avut in septembrie in anul trecut, dureri in zona lombara, urmate de dureri, paraliziii pe ambele picioare in partea din fata superioara pana la genunchi. In octombrie anul trecut am facut 11 zile de diferite tratamente la Techirghiol, curenti, bai cu namol, bazin, masaj si gimnastica, dar din pacate durerea nu a incetat. Sunt zile , saptamani in care nu simt aproape nimic, apoi zile intregi cand aproape nu ma pot ridica din pat, durerea de la spate cateodata pare suportabila, dar cea de la picioare nu. Simt aproape tot timpul frig in zona genunchilor, cateodata ii simt inghetati complet. Mi s-a recomandat masaje... [continuare]
BUNA ZIUA, Am 35 de ani,sex feminin,am facut sport si regulat d la varsta de 14 ani pana in jurul varstei de 31 cand au inceput sa apara problemele coloanei,dureri cronice si f puternice.Mentionez ca sunt o persoana activa careia ii place sportul si miscarea,cam cat timp m ar reface kinetoterapia? Am primit urmatorul rezultat in urma rmn ului: Corpi vertebrali cu inaltime normala si semnal omogen. La nivelul spatiului L5-S1: disc intervertebral in discret hiposemnal T2 de tip degenerativ cu protruzie posterioara cu contact radicular S1 bilateral in recesurile laterale; foramene de conjugare libere. Discrete modificari degenerative articulare interapofizare. Fara stenoze foraminale sau de canal rahidian. Concluzie: protruzie discala L5-S1 cu contact radicular S1 bilateral. intrebareamea este daca ma pot reface doar cu movalis injectabil si mydocalm X 3 pastile/zi,kinetoterapie,fara sa fie nevoie de interventie chirurgicala? Va multumesc! [continuare]
Tensiune musculara la nivelul fetei, gatului, spatele urechilor
Buna ziua, Am aproximativ 2 luni de cand fac investigatii, tin tratament, dar nu am niciun remediu. Voi incerca sa scriu pe scurt istoricul meu. Initial m-am confruntat cu o durere de cap insuportabila timp de o saptamana. Mentionez ca aceasta durere nu a cedat sub actiunea niciunui analgezic: Aulin, Nurofen, Piafen. M-am prezentat unui medic neurolog care, in urma unei consultatii si a unui examen CT (rezultat normal conform varstei mele de 26 de ani), mi-a pus diagnosticul: Nevralgie - nerv arnold bilateral si mi-a dat un tratament cu Movalis 75mg injectabil timp de 7 zile. Am urmat acest tratament, timp de 5 zile m-am simtit relativ bine, dar dupa 2 zile de la terminarea tratamentului m-am prezentat la Urgente Neurologie cu dureri de cap foarte mari (in special ma durea in spatele capului si aveam o tensiune musculara ca o banda stransa in jurul capului si la nivelul muschilor fetei: ochi, obraji, barbie). M-au internat in spital si mi-au administrat Mydocalm, Piafen si... [continuare]
Buna,am o fetita de 2 ani.La varsta de 1 an si 2 luni, a avut o sangerare vaginala(menstra).De atunci aceasta se repeta cam la 3 luni.A fost vazuta de dr.Ion Gabriela dela Sp.Grigore Alex, i s-au facut analize, urocultura si sumar urina din 2 in 2 saptamani,crezandu-se ca este vreo infectie urinara.Acestea au iesit bine, am ajuns la endocrinologie, s-a facut o testare cu hormoni, rezultatul a fost neconcludent.Acum in cateva zile repetam testarea cu hormoni.Se BANUIESTE ca este pubertate precoce.Dar nu suntem siguri.Deci cam de 10 luni,incercam sa afkam un diagnostic.Mentionez ca nu are alte simptome.Nu sani mariti, nu pilozitate,doar sangerare sub forma de 1-2 chegulete.A mai patit cineva asa ceva?Multumesc. [continuare]
De doua zile ma doare mina stanga de la umar pina la degete.Nu stiu ce sa mai fac nu m-am lovit iar pana acum nu mi sa mai intamplat. E posibil sa fie de la inima din cauza stresului? [continuare]
as dori sa stiu numele unor clinici din viena, israel, sau din alte tari care trateaza boli de san; nu mai am incredere in acest sistem sanitar, mori cu zile...poate a auzit cineva de o clinica sau un medic cu rezultate in aceasta afectiune. multumesc [continuare]
Mircea...un mare OM imposibil de uitat! Cine l-a cunoscut asa cum l-am cunoscut eu stie despre ce vorbesc! O viata grea cu prea putine bucurii pt un OM care a ajutat atatia oameni si a salvat atatea vieti! Frate nu mi-am dorit decat sa ne vedem si sa-ti povestesc despre cel mai bun an din viata mea care acum este ruinat de cea mai mare pierdere a mea!Fratica ai sa fi in inima mea toata viata!!!! Nu o judecati pe fata care a lasat acel mesaj din 8 pt ca nu a avut sansa sa-l cunoasca asa cum ar fi trebuit! Dumnezeu sa te odihneasca si nu regret ca ti-am insuflat pasiunile pt motocicleta si zbor pt ca stiu ca atunci cand faceai asta erai fericit!Adio Mircea...mi-ai rupt inima frate! [continuare]
Tatal meu in varsta de 70 ani cu hepatita c ,a gasit o metoda de vindecare a bolilor prin masaj cu bile de jad de la Ceragem.sant bulversata pentru ca zice el se simte bine i s a indrepat coloana chiar si a cumparat aparatul.mie mi se pare ca ceva nu e in regula cu aceasta metoda alternativa si intreb daca este legala si daca are vreun beneficiu pentru sanatate [continuare]
Tahicardie, pierderi de echilibru, tremuraturi ale mainilor, amorteli
buna ziua. pentru inceput, vreau sa va spun ca apreciez ideea forumului si va multumesc pt timpul acordat. eu nu mai stiu unde sa caut un raspuns, de aproape un an sunt terminat, atat fizic cat si psihic. toata chestia asta a inceput la sfarsitul verii trecute cand, intr-o plimbare prin oras am inceput sa-mi simt muschii mai slabiti si sa-mi tremure mainile. cum mi se mai intamplase, nu prea am dat atentie. dar am inceput sa ma simt tot mai rau si am luat autobuzul pana acasa. crezand initial ca am hipoglicemie am incercat sa mananc niste biscuiti. am incercat doar, nu prea am reusit. pe langa ca imi tremurau mainile, nu puteam nici sa mestec sau sa inghit, decat foarte greu.imi erau amortite unele parti ale fetei. partea urata a fost cand sa ma dau jos din autobuz. atunci chiar am crezut ca voi cadea. picioarele imi tremurau, nu aveam stabilitate, mainile parca nu le mai simteam deloc. mi-am revenit acasa, stand linistit. mai avusesem stari de oboseala, tremuraturi ale... [continuare]
ma numesc andrey am 22 ani si am sida as dori si eu un tratmnt sa ma vindec de sida nu conteza de care tratamnt naturist medicamntos nu conteza nu conteza cati bani costa doar sa ma vindec inclusiv la ori ce clinca privata din afara sau din tara merg ori unde doar sa ma vindec de sida repet nu conteza cati bani costa sunt diospus sa incerc ori ce multumesc astept raspunsulile dv pt cei mai bine informati ajutatima si pe mine daca stiti ori ce indiciu multumesc anticipt ofer si bani celui care imi da un indici pentru un astfel de tratamnt [continuare]
Am aflat recent despre Clinica Hemodinamic unde se efectueaza anumite proceduri(vertebroplastie si nucleoplastie)fara a se mai folosi metode invazive de tip chirurgical.As dori sa stiu a apelat cineva la aceasta Clinica si a facut tratamentul de acolo?Pt ce diagnostic(ma intereseaza in special coloana intrucat am citit pe site-ul lor ca pot rezolva mai multe boli.Daca exista cineva care a intervenit pt coloana as dori sa stiu care sunt rezultatele si in ce procent i-a fost garantata reusita.Va multumesc si va rog sa ma contactati. [continuare]
Buna Ziua! In ultima luna a inceput sa imi amorteasca mana dreapta, mai ales in timpul noptii. Ma trezesc cu dureri mari si furnicaturi. In ultimele zile a inceput sa imi amorteasca si in timpul zilei. Am diabet zaharat de 20 de ani (eu am 28 de ani). Mi-am facut programare la doctor, dar trebuie sa mai astept o saptamana :(... Fac sport, m-am lasat si de fumat si imi controlez glicemia. [continuare]
As indrazni sa va intreb cat la % sunt sanse de reusita,si cat la % sunt sanse sa raman paralizata?!am scolioza in C,am 2 anestezii totale in coloana,iar inca vre-o 3 locale.am 20 de ani si as dorii mai multe informatii,m-as fi gandit sa fac operatie ! [continuare]
am facut film la coloana lombara si a iesit pe film ca am ciocuri intre inelele de la coloana ma doare f rau spatelke si nu ma amelioreaza cu nici un fel de unguent am facut fizioterapie dar acum incepe sa nu mai dea rezultate ma doare la orice miscare si am picat la pat ca un fel de paralizie ca nu am mai putut sa ma misc deloc si cu fizioterapia am reusit cu greu sa incep sa ma ridic din nou dar acum vad ca nu mai da rezultate nici fizioterapia pt ca am dureri tot timp si ma misc f greu medicul neurolog a spus ca imi sint afectati si nervii de la coloana si a recomandat sa fac r.m.n. dar neavind bani nu am putut sa merg sa fac r.m.n. credeti ca mai poate fi si altceva inafara ciocurilor de la coloana ? ce sfat imi recomandati ? va multumesc [continuare]
buna ziua, vreau si eu neaparat sa ajung la doctorul iridolog vasile alexandru melnic stie cineva unde il pot gasi sau nr de tel?am auzit ca e foarte bun [continuare]
Buna ziua!Ma numesc dani am 24 de ani, in urma cu 5 luni am facut o ecografie abdominala dat fiind faptul ca aveam dureri pe partea dreapta a abdomenului din care a rezultat faptul ca aveam lichid la plamanul drept.Am fost trimis la un dispensar tbc la un medic pneumolog din oras unde am facut o radiografie si sa.u confirmat spusele medicului de la ecograf.In urma diagnosticului mi s.au prescris 2ua antibiotice timp de 7 zile si am fost asigurat ca nu este ceva grav si trece .Dupa ce am facut tratamentul am mers inapoi la medic si i.am zis ca mai am ceva simptome si dupa acest tratament la care medicul m.a ascultat cu stetoscopul si mi.a zis : ,,nu ai nimic ia cateva zile aspirina si paracetamol si iti trece,este un junghi intercostal,,.Asa am si facut durerile nu erau intense au mai persistat putin si au trecut.Acum doua saptamani am fost din nou la dansu acuzand dureri in spate in partea dreapta ,am facut inca o radiografie in urma careia am fost diagnosticat cu TBC.Confruntand... [continuare]
La multi ani! Am 63 ani sex M, am cazut pe mana dreapta si mi-am fracturat transversal osul radius(FRACTURA EPIFIZA...) chiar la incheietura a fost o lovitura destul de severa.. Mentionez ca fractura(osul) nu a fost pusa exact la locul ei existand o deplasare de aprox.1-2 mm.care s-a constatat la radiografie.Pana acum am facut 3 radiografii duble. Acum dupa trei saptamani de la scoaterea gipsului(am stat 6 saptamani cu gipsul)am o limitare a miscarilor si o durere a incheieturii atunci cand doresc sa o utilizez si lipsa de putere a mainii. Doresc o recomandare privind un tratament si un set de exercitii pentru recuperare si cand este cazul sa incep sa fortez putin prin miscari inchietura. Cu multumiri. Clasic.. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Neurologie , Neurologie pediatrica , Neurochirurgie .

Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter