in ce fructe se gaseste vitamina d
Calciul, suplimentele de calciu si importanta lor
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Calciul este un element chimic, esential pentru organismele vii, inclusiv pentru populatia umana. Simbolul chimic al calciului este Ca. Acesta se gaseste in mai multe alimente. Avem nevoie sa consumam o anumita cantitate de calciu pentru a construi si mentine oasele puternice si sanatoase si pentru comunicarea intre creier si diferite parti ale corpului. Conform unor studii, se spune ca cea mai mare cantitate de calciu se gaseste in corpul uman, mai mult decat in oricare alt mineral. Calciul continua sa intareasca oasele oamenilor pana cand acestia ajung la varsta de 20-25 de ani sau atunci cand acestia ajung la greutatea lor maxima. Dupa aceasta varsta, elementul ajuta la intretinerea oaselor, precum si la incetinirea pierderii densitatii osoase, care este o parte naturala a procesului de imbatranire. Persoanele al caror aport de calciu este inadecvat inainte de varsta de 20-25 de ani prezinta un risc considerabil mai mare de a dezvolta mai tarziu in viata... [continuare]
Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii. Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara - Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva... [continuare]
Generalitati Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din punct de vedere nutritional, ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, deoarece contine carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Aport nutritional ovaz Ovazul este o cereala integrala care se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile. O ceasca de... [continuare]
Motive pentru care este recomandat sa consumati capsuni
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile consumului de capsuni Daca nu sunteti amatori ai capsunilor, ar trebui sa deveniti. Nu doar ca sunt suculente, estivale si delicioase, ci reprezinta un aliment remarcabil din toate punctele de vedere. Pline de elemente nutritive, de fibre si de antioxidanti (cum ar fi vitamina C), capsunile ofera o gama larga de avantaje pentru sanatate care ar putea sa va surprinda. Aceste alimente mici rosii protejeaza ochii, favorizeaza digestia si regleaza tensiunea arteriala. Putin calorice, pot fi consumate fara moderatie. Iata cele mai bune motive pentru care ar trebui ca aceste fructe sa se regaseasca din ce in ce mai des in meniul dumneavoastra: Intaresc imunitatea Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C, asigura medicii nutritionisti. Majoritatea mamiferelor – exceptand oamenii – au capacitatea de a produce in mod natural vitamina C; iata de ce este important sa consumati diferite alimente care o contin. O portie de capsuni acopera 51,5 mg de vitamina C si... [continuare]
Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de vitamina C, mangan si bromelina, o enzima de o importanta vitala. El mai contine cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic si acid pantotenic. Ananasul este al doilea fruct cel mai apreciat din America dupa banana din categoria fructelor tropicale. 150g de ananas, furnizeaza 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat. Nutrienti pe care ii contine ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Beneficiile ananasului pentru sanatate Este un bun antiinflamator. Partile diferite ale ananasului ajuta la lupta... [continuare]
Beneficiile ananasului pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Deliciosul ananas a fost descoperit in anul 1493 de catre Cristofor Columb, in Insula Guadalupe, din Caraibe si de acolo a ajuns sa fie consumat si in alte tari. Dincolo de aceste date, aceste fruct este unul dintre cele mai benefice pentru sanatate. Valoare nutritionala In 165 de grame de ananas se gasesc 83 de calorii si 9% fibre alimentare, 2% proteine. Asigura 105% din necesarul zilnic de vitamina C, 77% din necesarul de mangan, 5% din necesarul de sodiu si magneziu. Totodata, are un continut ridicat de vitaminele B2 si B6, cat si de acid folic. Alte substante nutritive care se mai gasesc in ananas sunt acidul malic, calciul, fierul, iodul, magneziu, sarurile minerale. Beneficiile ananasului Are proprietati antiinflamatoare Ananasul este una dintre cele mai importante surse de bromelina, o enzima care are puternice proprietati antiinflamatoare. Datorita concentratiei ridicate care se gaseste in ananas, bromelina ajuta la reducerea inflamatiilor, a... [continuare]
Suplimentele anti-imbatranire de care ai nevoie, indiferent de varsta pe care o ai
Autor: SfatulMedicului
Indiferent daca vorbim despre aparitia firelor albe sau a ridurilor, aceste semne ale imbatranirii pot fi amanate, daca ii asiguri organismului vitamine si minerale anti-imbatranire de care are nevoie, printr-o alimentatie echilibrata. Iata care sunt acestea si in ce alimente se gasesc: Vitaminele A, C si D Stresul oxidativ poate duce la imbatranirea prematura, insa poate fi combatut daca ai un aport suficient de vitaminele A, C si D, pentru ca ele functioneaza ca antioxidanti. Acestea au grija de pielea ta, neutralizand celulele de oxigen instabile, care pot dauna pielii. Vitamina A stimuleaza imunitatea, factor deosebit de important pe masura ce inaintam in varsta. Se gaseste in carnea de vita, carnea de pasare, oua, caise, portocale, morcovi si rosii. Incearca sa mananci cel putin doua portii pe zi din aceste alimente. Vitamina C (care se gaseste din belsug in citrice) este necesara pentru producerea de colagen, care mentine elasticitatea pielii. Vitamina D previne im [continuare]
Cum iti poate salva viata consumul de avocado
Autor: SfatulMedicului
Avocado este un fruct cu multiple beneficii pentru sanatate, motiv pentru care el nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Originar din America de Sud, acesta poate fi folosit la prepararea unui smoothie delicios sau pentru o salata gustoasa. Scade riscul bolilor cardiovasculare Este de ajuns sa mananci jumatate de avocado in fiecare zi pentru a reduce nivelul colesterolului "rau" din sange. De asemenea, compusii care se gasesc in avocado au si capacitatea de a reduce nivelul trigliceridelor cu pana la 20%, o alta amenintare pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. Asadar, nu ezita sa consumi avocado, pentru a tine nivelul colesterolului sub control. Util in curele de slabire In 100 de grame de avocado se gasesc 160 de calorii si doar un gram de zaharuri. Asigura 27% din necesarul zilnic de fibre si doua grame de proteine, ceea ce inseamna ca este de ajutor si persoaneleor ca [continuare]
Alimente care reduc densitatea osoasa
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Anumite alimente si nutrienti pot reduce densitatea oaselor si pot creste riscul aparitiei osteoporozei. Probabil cunoasteti faptul ca atat calciul, cat si vitamina D sunt necesare pentru ca oasele sa fie puternice. Ceea ce probabil nu stiti este ca exista anumite elemente din dieta dumneavoastra care pot reduce densitatea oaselor, crescand riscul instalarii osteoporozei. Proteinele si osteoporoza Aveti nevoie de proteine pentru ca oasele dumneavoastra sa fie puternice, dar atunci cand mancati alimente care contin prea multe proteine, corpul dumneavoastra produce substante chimice numite sulfati, care pot determina pierderea calciului din oase. Acest efect asupra oaselor este mai probabil sa apara in cazul proteinelor animale decat in situatia proteinelor vegetale. Cercetatorii au descoperit ca femeile care mancau carne rosie de cel putin cinci ori pe saptamana aveau probabilitati mai mari de a inregistra fracturi osoase, fata de femeile care includeau... [continuare]
Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
Autor: SfatulMedicului
Dressingurile si sosurile gustoase sunt sarea si piperul salatelor, caci le dau un gust deosebit. Insa cele pe care le gasesti in comert nu sunt tocmai sanatoase, din cauza ca pot contine multe grasimi, calorii si sare. De aceea, dressingurile si sosurile preparate la tine acasa sunt cea mai buna optiune, fiind o varianta mult mai sanatoasa, care nu iti pune in pericol silueta. Foloseste otet, nu ulei, ca baza Dressingurile preparate in casa pot contine mai mult otet, suc de lamaie sau suc de lime si mai putin ulei, pentru a-ti mentine greutatea sub control. Potrivit lui Dawn Jackson Blatner, medic dietetician, autoarea dietei flexitariene, poti varia oteturile si uleiurile pe care le utilizezi pentru a satisface papilele gustative, fara a adauga alte ingrediente."Poti incerca otetul balsamic, de mere si adauga masline, seminte, nuci, ulei de susan", sugereaza aceasta. Inlocuieste smantana cu branza Un alt truc de care sa tii cont este sa inlocuiesti smantana cremoasa cu... [continuare]
Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Sucurile de fructe si de legume sunt aproape nelipsite din dieta zilnica, fiind considerate un izvor de sanatate, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. Sunt ideale pentru preventia unor anumite afectiuni, ajuta la regenerarea celulelor, previn imbatranirea prematura si au rol adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni. Insa nu toate sucurile sunt atat de sanatoase precum par. Iata care sunt cele mai sanatoase si cele mai nocive dintre ele: Alegere sanatoasa: sucul de rosii Un pahar cu suc proaspat de legume este intotdeauna o alegere sanatoasa. Licopenul prezent in tomate scade risucl cancerului de prostata, de ovare si de san. Totodata, ajuta la regenerarea celulara. De asemenea, are un continut scazut de calorii si de zahar. In acest suc se gaseste si un continut important de fibre, care taie foamea. Alegere sanatoasa: suc de merisoare Cu un gust dulce -acrisor, [continuare]
Ce efecte uimitoare are consumul de pepene asupra corpului uman
Autor: SfatulMedicului
Cu un continut de apa care trece de 90%, pepenele rosu este unul dintre fructele pe care le poti consuma fara restrictii pe timpul verii. In afara de hidratare, ii ofera organismului si un aport important de vitamine si minerale. Iar gustul dulce il face delicios, putand fi consumat de la copii si pana la varstnici. Este o alegere perfecta si cand canicula ne da batai de cap. Un aport important de vitamine Ai putea crede ca este format numai din apa si zahar, insa contine si vitaminele A, C si B6, foarte importante pentru buna functionare a sistemului imunitar, magneziu si potasiu, minerale esentiale pentru sanatatea glandei tiroide. Vitaminele si mineralele din pepene te ajuta sa iti mentii energia, mai ales in timpul zilelor caniculare de vara, cand moleseala si oboseala afecteaza multe persoane. Are si avantajul ca este sarac in calorii (numai 34 la 100 de grame), ceea ce il face ideal si pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in plus. Datorita continutului... [continuare]
Mentinerea siluetei se poate face nu numai printr-o alimentatie echilibrata si prin sport, ci si cu ajutorul bauturilor racoritoare, a sucurilor din fructe si a ceaiurilor. Descopera care sunt cele mai potrivite, mai ales pe timpul verii, cand trebuie sa ne mentinem silueta pentru plaja. Apa cu lamaie Hidratarea este o componenta importanta a procesului de slabire, iar apa cu lamaie este alegerea perfecta in acest sens. Numarul de calorii continut de aceasta licoare racoritoare este in jur de 25. Apa cu lamaie ajuta la procesul de digestie a alimentelor. Primul pahar il poti bea dimineata, pe stomacul gol. Apa cu lamaie reduce si pofta de mancare, deoarece creste senzatia de satietate, astfel incat sa nu ti se faca foame des. Ajuta, de asemenea, si la eliminarea toxinelor din organism. Suc de visine Cu un continut bogat de vitamine si minerale, sucul de visine este o alegere perfecta daca tii cura de slabire. [continuare]
Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem
Autor: SfatulMedicului
Alimentele si semnificatia culorilor Culorile legumelor si fructelor arata continutul lor in vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului. Aceste alimente, incluse in alimentatia ta zilnica, te protejeaza de multe boli grave, precum afectiunile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, cancerul si diabet zaharat. Aprovizioneaza-ti frigiderul cu legume si fructe de diferite culori, pentru a te bucura din plin de sanatate. Ce culoare dau nutrientii fructelor si legumelor In functie de culoarea alimentelor proaspete pe care le consumi, poti sa iti dai seama ce vitamine, minerale si antioxidanti contin fructele si legumele: Alb, cafeniu si maro: alicina Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi, o substanta chimica naturala care care ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si la cresterea capacitatii de aparare impotriva infectiilor. O poti gasi si in ceapa uscata, ceapa verde, praz,... [continuare]
Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.
In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]
Buna ziua , MA numesc Vasilica , locuiesc la Madrid si in luna octombrie am fost diagnosticata cu tuberculoza pulmonara cu o posibila inceput de pleurezie ( in radigrafii apare un puntulet mic jos la plamanul drept) am inceput tratamentul pe 5 noiembre cu rifater ( isoniazida , rifampicina pirazinamida ) si etambutol, Dupa doua saptamani am dat 3 probe de spute in trei zile diferite si au iesit negative , dar pe 29 noiembrie mi-au comunicat ca trebuie oprit tratamentul pana la iesirea antibiogramei deoarece bacilul este rezistente la isoniazida si streptomicina, pe 6 decembrie am inceput iar tratamentul cu noile antibiotice ,rifampicina , etambutol , amikacina ( care o va schimba cu alt antibiotic sub forma de pastile deoarece mi se administreaza intravenos in spital ) protionamid si vitamina b6.Am foarte mari arsuri la stomac , greata varsaturi si nu am delos pofta de mancare. In zilel in care ma obliga sa mananc cat de cat arsuriel si greata scad in intensitate,dar i-mi este... [continuare]
Buna, Am o problema foarte grava cu racelile, mai exact racesc lunar si nu imi trece doar cu antibiotice tari (Zynat 500, Klabax 500 etc.). Acuma o sa va spun toata povestea; Inca de mic tot faceam amigdalita pana am ajuns sa scot amigdalele afara, insa de atunci nu s-au schimbat lucrurile devenind cateodata mai grav, fac laringita, faringita nici nu stiu simptomele sunt: saliva foarte ingrosata, scuip si prin somn, nasu infundat si o neplacere(usturime ) nu stiu cum sa explic; undeva in zona unde e legatura dintre nas si gura.(pe unde vin mucii din nas in gura scz de exprimare) . In urma cu 2 ani jumate am fost diagnosticat cu o forma de astm bronsic iar doctoru mia recomandat Singulair si Asmanex insa fiind scumpe nu leam luat decat la inceput. Nu imi trece decat cu antibiotice cum spuneam si mai sus si m-am saturat sa iau antibiotice in fiecare luna de ex luna trecuta am luat levufloxacina si bisptol pt Stafilococus aureus si Enterococ care au fost descoperite in secretie in... [continuare]
Ma lupt cu o candidoza bucala de 2 luni. In prima luna nu eram acasa si am putut merge la doctor. Dar apoi am facut candidoza vaginala si mi-am dat seama ca si petele albele de pe limba tot candidozei se datoreaza. Am facut tratament cu nistatina, glicerina si gargara cu bicarbonat. Intr-o sapt mi-a trecut. dar la doua zile dupa terminarea tratamentului mi-a reaparut. De data asta pe langa depunerile albe si cateva basici in capatul limbii , inspre gat. Am facut tratament cu fluconazol 50mg , una pe zi, plus o solutie preparata la farmacie, propolis c, tinctura de propolis, ceai de galbenele. Plus regim alimentar ( fara zahar - nici macar din fructe, fara lactate , fara paine - fara drojdie, fara cartofi etc) Dar nu cedeaza deloc. Nu stiu ce as mai putea lua [continuare]
Am auzit pe la televizor de un fruct miraculos de prin insulele Pacificului ca ar fi un posibil inlocuitor al tratamentului clasic pentru cancer/ tumori/ neoplasme. Lasand la o parte reclama, ma intereseaza daca ati auzit printre cunostintele Dv. de posibile imbunatatiri ale situatiei vreunui bolnav atat de grav dupa tratamentul cu sucul unui asemenea fruct. Poate fi luat in serios un asemenea produs? [continuare]
Buna ziua! De ceva timp (cam mult timp...) ma confrunt cu o problema destul de ciudata. RAGAI! Ragai foarte mult si des. In urma cu aproximativ un an aveam niste dureri ciudate si am fost la Municipal (Bucuresti) si mi-au facut o ecografie, mi-au luat sange, mi-au pus diverse intrebari, m-au palpat si mi-au spus sa renunt la chipsuri si acid, si cand mai am dureri sa iau Colospasmin. Mi-au spus ca am colonul putin iritat si sa beau ceai de sunatoare. Dupa ceva timp cam 1 luna in care am baut ceai de sunatoare durerile au trecut. Insa a aparut alta problema... Ragaiala... am facut analize la sange de mai multe ori si mereu au iesit bine. Deasemenea la palparile mai multor medici nu am reactionat negativ. Nu am alte simtome si nu am avut alte boili inafara de oreion acum 4-5 ani si traditionalele raceli... Ma confrunt cu ceva similar aerofagiei insa nu cred sau cel putin sper ca nu mananc aiurea. Scaunele sunt normale n-am probleme si ies normal si ca timp zic eu (in medie cam... [continuare]
Buna ziua, Am 27 de ani si am un istoric destul de incarcat in aceea ce priveste prezenta anumitor bacterii in nas si/sau gat, inca de mica. Banuiesc ca am un sistem imunitar destul de slab, deoarece in copilarie nu era iarna (uneori si primavara) sa nu racesc cel putin o data si destul de sever (cu nas infundat, febra, tuse care am tinea cam 7-10 zile, dupa ce imi trecea raceala). Pentru o imagine completa mentionez ca am fost depistata de mai multe ori cu Stafilococ auriu hemolitic coagulazo pozitiv in nas, dar si cu Streptococ betahemolitic de grup G in gat. Nu imi mai amintesc exact, dar cel putin o data mi s-a dat tratament cu antibiotic impotriva lor. Adica, in ianuarie 2003 a fost depistat Streptococul si la repetarea analizelor in august 2003 atat streptococul cat si staphylococcul erau absenti. In iulie 2008, aparea din nou staphylococcul, insa in gat s-a mentionat flora normala saprofita. De aceasta data medicul de familie mi-a zis sa nu fac tratament. Problemele... [continuare]
Am 19 ani si de la varsta de 13-14 ani am inceput sa am migrene. Anul acesta am avut si admiterea la facultate si in perioada cu admiterea aveam si 3 migrene pe saptamana. Am fost la doctori neurologi, orlisti si oftalmologi si toti mi-au zis ca nu se stie cauza migrenelor si ca sunt clinic sanatoasa. O singura doctorita mi-a spus ca as avea migrenele de la hiperfunctie gastrica, pe baza stresului. Mi-au recomandat vitamine si sa reduc stresul. Acum sunt in primul an de facultate si este destul de obositor si stresant (sunt la umf carol davila iar programul e cam incarcat). Am frecvent stari de neliniste, mai ales seara, cand pur si simplu nu ma pot relaxa desi incerc diverse tehnici de respiratie. Am citit pe internet despre terapia prin hipniza. Credeti ca m-ar ajuta? Multumesc anticipat. [continuare]
Nas infundat, se usuca repede si imi usuca si gatul
Buna ziua. AM o problema destul de mare cu sinusurile cred. Am facut mai multe radiografii dar diagnosticele variaza de la un doctor la altul Dupa altii am sinuzita cronica, dupa altii rinita cronica si dupa altii rinita alergica (dupa aceleasi analize). Problema este ca nasul mi se usuca foarte repede si asta ma afecteaza foarte mult deoarece imi usuca si gatul. Ziua beau multa apa, dar in fiecare dimineata am gatul uscat si uneori ma si ustura. Daca stau in frig sau vand incepe sa ma doara capul in zona fruntii si a ochilor si mai nou chiar si in spatelel capului. Nu imi curge nasul dar uneori dimineata am secretii in gat si am si o tuse cronica de aproape 3 ani. As dori niste sfaturi ca sa pot sa imi rezolv macar problemele legate de ORL. Am incercat nasonex, rinocort, avamys dar nu au avut efect niciunul pe termen lung si nici uscaciune nu au rezolvat-o. Capul ma durea la fl de tar si cu sprayurile astea. Am incercat chiar si sprayuri gen Sterimar sau Merimer din apa de mare... [continuare]
Buna seara ,ma numesc Cosmin si am 26 de ani, de ceva vreme incoace am palpitatii la inima si ma doare de la inima pana in spate la plamani si pana la cot mana,durerile sunt foarte dese...Va rog sa imi dati un sfat sau ce medicament sa iau! ca am tot fost la medici si nu imi gaseste diagnosticul toti sunt de parere ca nu am nimic,si sunt in aceasta postura dde 1 an ! VA MULTUMESC !!! [continuare]
Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si Spitalul Institutul de... [continuare]
Bebelusa mea are 5 luni si cateva zile. Am alaptat-o cate putin pentru ca nu aveam mult lapte pana la 4 luni , dupa care mi s-a oprit lactatia. In prezent are 8300 g si mananca NAN 1, HA. Nu mananca exagerat de mult dar presupun ca asimileaza mai repede. Vreau sa incep diversificarea si as vrea cateva sfaturi. Cu ce sa incep? Cum sa incep? Ce cantitate dau si de cate ori pe zi? Am tot vazut pe internet : " incepeti cu supa de legume facuta din x si strecurata." Dar pe mine ma intereseaza mai mult decat atat : mai exact ce legume pun in ciorba, cat le fierb ca sa nu se piarda toate vitaminele, in cata apa ca sa nu fie prea concentrata, daca trebuie sa pun cartof si nu mai stiu ce: cati cartofi si cate alte legume x. Adica as vrea ceva detaliat, macar la capitolul asta cu supita de legume. Am vazut alte pareri ca ar trebui inceput cu un fel de lichid facut din cereale fara gluten (asta pe siteurile din strainatate) si ca se da o lingurita. Apoi alte pareri ca trebuie si... [continuare]
buna ziua,mai am putin si implinesc 25 de ani.cam de prin 2005 am cateva probleme,cum se manifesta,pai...la inceput lesina pe strada,am patit asta de vreo 3 ori,daca eram acasa si ma asezam pe pat nu lesinam inschimb aparea brusc o durere de cap insuportabila in zona cefei si a sinusurilor,incet incet aveam tulburari de vedere(purici sau o imagine alb negru in zig zag,dupa care se innegrea tot)ramaneam perfect constienta,dar nu mai vedeam,dupa aceasta mana dreapta incepea sa imi amorteasca usor cate un deget pana nu mai simteam toata palma apoi urca la cap,ma refer mai exact la partea dreapta a fetei,buze,limba,nas ,ochi...dupa toate astea ma simteam foarte slabita,daca vroiam sa vorbesc nu era ceva coerent,ma gandeam sa spun o anumita fraza numai ca din gura iesea cu totul altceva...adormeam...cand ma trezeam din somn aveam o usoara durere de cap si cam atat(treceea)au urmat mai multe crize asa cum le numeam eu.am mers la mai multi medici insa toti imi dadeau vitamine si imi... [continuare]
Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter