in ce fructe se gaseste vitamina d
Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Cu toate acestea, organismul are nevoie doar de o cantitate mica de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima(arterele coronare), ingustandu-se astfel lumenul vascular, iar fluxul sangvin spre tesutul... [continuare]
Antioxidantii
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati Antioxidantii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi", care se acumuleaza in organism si sunt daunatori. Specialistii considera ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli arteriale (ateroscleroza), cancer si altele. S-a constatat ca dietele bogate in legume si fucte, care sunt surse bune de antioxidnati, cu toate acestea , cercetarile nu au aratat ca suplimentele antioxidante sunt benefice in prevenirea bolilor. Expunerea la radicali liberi: - prin acumularea de produse formate prin procese normale ale organismului (ca de exemplu arderea glucidelor pentru producerea de energie sau eliberarea enzimelor digestive); - in cazul metabolizarii anumitor medicamente; - prin poluanti. Antioxidantii includ vitamine (vitamina A si E), minerale (seleniu) si flavine,carotenoizii cum ar fi beta-carotenul, licopenul, luteina si zeaxantina. Cele mai importante surse de antioxidanti sunt fructele si... [continuare]
Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Bauturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apa, cafeina si un agent aromatizat. Exista totusi posibilitatea ca si in aceste bauturi sa se gaseasca suc de fructe sau alcool - sub 0.5% din volumul total pentru ca bautura sa fie incadrata in sectorul bauturilor non-alcoolice. Deoarece majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul acestor bauturi, in cele ce urmeaza va prezentam 15 efecte secundare grave. 15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. 1. Nu detin proprietati nutritive In aceste bauturi nu exista... [continuare]
Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive sau alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nicio indoiala ca, pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Vestea buna este ca pot fi sporite sansele de a mentine sanatatea creierului doar prin adaugarea unor alimente si bauturi "inteligente" in dieta. Alimente recomandate Cofeina creste nivelul de energie Nu exista niciun stimulent magic care sa creasca IQ-ul sau sa faca o persoana mai inteligenta decat este, dar anumite substante cum fi cofeina, ar putea sa-i ofere vitalitate si i-ar putea mari capacitatea de concentrare si de atentie, chiar daca acest lucru se intampla doar pe termen scurt. Cofeina se gaseste in ciocolata, cafea, bauturi energizante si in unele medicamente. In cazul acestei substante, deseori, mai putin, inseamna mai mult: consumul excesiv de cofeina poate... [continuare]
Importanta fierului in organism Fierul reprezinta un macroelement ce se gaseste in toate celulele corpului. Importanta lui in economia organismului deriva din cantitatea in care se gaseste, 2,5-5 grame si din faptul ca peste 65% din total intra in structura hemoglobinei din hematii (proteina cu rol esential in transportul oxigenului catre celule si tesuturi). Organismul uman are nevoie de un aport consecvent si crescut de fier pentru a-si putea indeplini functiile. Fierul trebuie sa existe in permanenta si la un nivel cat mai ridicat deoarece functiile sale sunt multiple si au interesare plurisistemica, de exemplu: transporta oxigenul catre tesuturi, transporta diverse substante chimice implicate in metabolismul energetic, are actiune antioxidanta si este implicat in promovarea cresterii si dezvoltarii armonioase, in mentinerea imunitatii la niveluri optime si asigurarea functiei reproductive. Fierul se gaseste in organism in structura hemoglobinei si mioglobinei (proteina din... [continuare]
Antioxidantii si imbatranirea Consumati alimente bogate in antioxidanti pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen ce contribuie la procesul de imbatranire. Antioxidantii pot fi gasiti in legume si fructe colorate precum fructe de padure, sfecla, rosii, etc. Pentru o dieta echilibrata si pentru a va ajuta sa reduceti riscul de a dezvolta cancer sau boli de inima, adaugati in dieta zilnica intre 5 si 9 portii de fructe si legume. Benefiicile uleiului de masline pentru sanatate Uleiul de masline este o grasime monosaturata gustoasa, care poate influenta memoria in sens pozitiv. In uleiul extra-virgin de masline se gaseste un compus numit oleocanthol, un antiinflamator natural ce produce efecte similare ibuprofenului si a altor antiinflamatoare nesteroidiene. In urma unui studiu s-a constatat ca subiectii care au consumat ulei de masline extra-virgin, aveau o crestere a HDL-ului, colesterolul bun ce curata grasimea de pe peretii... [continuare]
Generalitati Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic. Un numar mare de persoane considera ca vitaminele si mineralele sunt unul si acelasi lucru; insa nu este asa. Mineralele, ca si vitaminele, sunt nutrienti importanti care se gasesc in produsele alimentare; principala diferenta consta in faptul ca vitaminele sunt substante organice (contin elementul carbon) si mineralele sunt substante anorganice. De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume si oleaginoase. Clasificare Fiecare mineral aduce anumite beneficii organismului, din aceasta cauza nu se va recurge la o clasificare dupa importanta mineralelor. Mineralele sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului, majoritatea fiind implicate in metabolizare, echilibrul apei din organism si sanatatea sistemului osos. Mineralele se impart in doua grupe:... [continuare]
Generalitati Despre “Dieta de 3 zile” se stie ca are mai multe versiuni care circula de la persoana la persoana, sau prin diferite metode de comunicare, motiv pentru care aceasta dieta se gaseste sub mai multe denumiri, cum ar fi: Dieta Armatei, Dieta Flotei, Dieta Clinicii Cleavland si multe altele. In spatele acestor denumiri se ascunde un lucru identic, si anume pierderea semnificativa in greutate, pana la 4,5 kg, in doar 3 zile. Fiind vorba despre mai multe diete care promit acelasi lucru, exista versiuni ale dietei de 3 zile care interzic complet consumul de alimente in aceasta perioada, sau din contra incurajeaza consumarea anumitor alimente. Totodata, sunt versiuni care sustin ca in prima zi persoana trebuie sa consume numai apa, a doua zi numai fructe, iar pentru cea de-a treia zi este recomandat numai consumul de legume, inclusiv sucuri de legume. In ceea ce priveste consumul de lichide si aici pot fi identificate diferente majore, astfel, sunt versiuni care... [continuare]
Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]
Boala celiaca (enteropatia glutenica)
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]
Consumul de gluten: benefic sau nociv
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca fiind un invadator si declanseaza raspunsuri imune. Aceasta reactie poate avea efecte negative la nivelul intestinului subtire cauzand tulburari gastrointestinale si deficit nutritional. Fara tratament, aceste raspunsuri imune pot duce inclusiv la cancer intestinal dar si la alte complicatii adiacente cum ar fi infertilitate sau osteoporoza. Boala Celiaca Boala celiaca este tot mai raspandita in ultima perioada, fiind constientizata tot mai des de multi dintre bolnavi,... [continuare]
Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitor alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente substante nutritive deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot... [continuare]
Imi tot ies abcese pe gingii si nu stiu cum sa scap de ele. ma spal in disperare pe maini si la fel fac si cu fructele si legumele pe care le consum.pe langa asta, au inceput sa-mi sangereze cand ma spal pe dinti si sa ma doara la baza dintelui. Sa-mi fac griji rau de tot? :D aveti idee ce este? [continuare]
de cate ori mananc cruditati ( de ex. mere, salata verde ), ma balonez, usoare crampe, bolboroseli ), in general o senzatie acuta de disconfort.( nu am diaree ). din ce cauza am aceste probleme si exista vreun medicament ajutator ? vitaminele se gasesc in cruditati, toata lumea le recomanda dar neputandu-le consuma, ce-mi ramane de facut ? Nausia [continuare]
Sunt slaba (1,73-50 kg) si vreau sa ma ingras. Problema este ca am colon iritabil si nu pot manca legume, fructe si unele lactate deloc. Mananc carne fara probleme, dar tot slaba sunt (nu am paraziti, iar analizele endocrinologice au iesit foarte bine). Deci, daca stie cineva de mancare, batoane ceva sanatos dar cu multe calorii, astept orice sugestie. Multumesc anticipat! [continuare]
Oboseala puternica
Buna, Am 30 de ani, sunt din Timisoara si am o problema de sanatate la care nu mi se gaseste ,cel putin deocamdata, o explicatie. Inca din adolescenta am o stare de oboseala (buimaceala,somnolenta) continua. Acum 6 ani am facut o multime de analize, tomografie cerebrala si totul a iesit bine. De aproximativ 2 luni aceste stari s-au acutizat fiindu-mi foarte greu sa ma pot concentra, in acelasi timp aparand si ceva probleme cu ochii. Simt ca am nisip in ochi, ca ii am uscati si de obocei seara ma doare globul ocular. Am fost la 2 controale oftalmologice (mi s-a facut si un fund de ochi si nu-s probleme) si mi s-a spus ca am o conjunctivita pentru care mi s-au prescris picaturi. Din pacate acestea nu au avut nici un rezultat. Recent am facut foarte multe analize (sange, urina) si au iesit in parametrii normali. Peste 2 saptamani am din nou programare la oftalmologie. Cu psihicul sunt la pamant iar o parte dintre medicii la care am fost la control (cardiolog, orl) mi-au... [continuare]
Soțul meu ameteste foarte rau de ceva timp,îl incomodeaza la condus plus ca are momente când nici nu vede pe unde sa meargă.dureaza 4 zile apoi ameteala dispare pt. Scurt timp apoi reaparand.anul trecut am făcut si un Rmn si totul a fost in regula.sa fie oare de la o lipsa de vitamine? Ce vitamine poate lua pt. Aceasta problema. Va multumesc anticipat! [continuare]
daca cineva stie vreun vaccin pentru intarirea imunitatii,in afara de CANTASTIM care nu se mai gaseste,sau suplimentele din plante care la mine nu au efect,va rog sa ma contacteze la adresa [email protected] cunoaste cineva vreun medicament care se gaseste in afara tarii,sunt interesata sa aflu. cu multumiri maria [continuare]
Buna Seara dl.doctor! Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si... [continuare]
Buna! Sunt Anca, din Craiova si am o fetita de 9 luni si 2 saptamani si avem o problema.De vreo 4-5 zile ne-a aparut ca o iritatie in zona genitala si la fundulet si se accentueaza mereu.Constat ca este de fapt "oparita" si cred ca este de la scutecul de unica folosinta, pentru ca pana acum nu am avut probleme. Mi s-a recomandat de la farmacie NEOPREOL,insa pe prospect scrie ca e indicata folosirea dupa varsta de 1 an. Afolosit cineva pentru puiutul sau?Este pe baza de ulei de peste si vitamina A, dar nu stiu ce sa zic...Poate ma ajutaticu un sfat.Multumesc. [continuare]
Am mai adresat o intrebare pe acest forum in legatura cu o gastrita care imi provoaca probleme in alimentatie.AS mai avea o intrebare:vreau neaparat sa ma mai ingras si eu ca sunt slabuta.am 1,64 cm inaltime si doaar 49-50 kg.Niciodata nu am avut mai mult de 50 kg.cateodata ma intreb cum de reusesc.va rog ajutati-ma dandu-mi un sfat cum sa ma ingras,ca sincer din tot sufletul imi doresc sa mai pun cateva kg pe mine.sa iau vitamine? ce fel de? eu de mancat nu prea am pofta de mancare.cum as putea sa imi recapat pofta..multumesc mult. [continuare]
Buna seara.Ma numesc Florin si am 33 de ani.Va rog mult sa cititi pana la capat despre cosmarul de il traiesc de 8 luni:In Sfanta zii de Florii,2011 am iesit la iarba verde la un gratar sa-mi aniversez ziua impreuna cu sotia mea si alte doua cupluri.Friptura si bere din belsug !!!.La finalul acestei iesiri deabia mai ma tineam pe picioare(cred ca am consumat peste 15 beri la 0,5l golden brau),am hotarat sa mergem acasa.M-am pus in pat sa adorm cu gandul ca a 2-a zii o sa-mi fie rau dar o sa imi revin a 3-a zii exact cu faceam de vre-o 5-6 ani.Mi-a fost rau a 2-a zii iar a 3-a zii nu mai eram mahmur dar aveam ameteli,tremuraturi,stare de teama,instabilitate pe picioare,panica ceea ce nu mi se intamplase niciodata in 33 de ani.A trecut o zi,a trecut 2,a trecut o saptamana... aceste stari tot se agravau din ce in ce mai rau,in plus ma lua cu ameteli de la ceafa si mi se inclestau muschii de la picioare(pulpele),pana cand intr-o zii m-a luat ambulanta din aceasta cauza.M-a internat de... [continuare]
acum 3 ani am mancat niste pateuri..dupa care am avut un episod de diaree la circa 1 ora dupa ce le-am mancat, de atunci nu mai pot manca fructe si lactate..pt ca imediat apare diareea. dupa vreo 6 luni am ajuns la spital si mi-a fost scoasa vezica biliara. dar simptomele nu au disparut..si continui sa am diaree cu mucus... am fost la diversi doctori..explicatia data ca toate astea se intampla ca nu mai am vezica biliara...desi problemele mele sunt de dinaintea operatiei. am incercat n tratamente..si nicio rezolvare! tot ce am incercat dupa 2 zile revin la starea initiala! am incercat debridat,ibutin,ursofalk, mezym forte, creon, triferment,colebil,no-spa, colospasmin, sucralan...si alte medicamente din aceeasi gama, am fost chiar si la un homeopat..dar nimic:(( dimineata dupa ce mananc apar scaunele ..respectiv de la scaun normal pana la golirea intestinului cu diaree si mucus! s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? multumesc anticipat [continuare]
Retinol
Este o vitamina cu rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos. Este, de asemenea, necesara pentru vedere, cresterea si formarea oaselor si rezistenta organismului la infectii. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: retinol (prezenta in alimentele de origine animala) si provitamina A sau caroten (care se gaseste atat in produsele animale cat si in cele vegetale). Retinolul ajuta vederea pe timp de noapte, dar si in bolile de inima, diabet, conjunctivite, glaucom, probleme gingivale si alcoolism. Carenta de vitamina A se manifesta prin: lipsa poftei de mancare, diminuarea gustului, diaree. schimbari la nivelul dintilor si a pielii, procese de ulcerare a globului ocular, aparitia de cosuri pe fata, ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale. Pot apare afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexual, tulburari in procesul de... [continuare]
Resveratrol
Substanta ce are rol in procesul de antioxidare, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti. Se gaseste in general in fructele de culoare violet neagra, si nu numai, in sucul de struguri negri, in samburii de struguri si in pielita. Resveratrolul are un potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc, este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina e in ce priveste protectia antioxidativa, pentru ca impiedica oxidarea ldl-colesterolului si scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor, fiind un vasodilatator arterial. Resveratrolul poate reduce dezvoltarea melanomului malign, poate avea actiune citostatica in cancerul de san, poate micsora nivelul colesterolului total sangvin, previne si combate eficient osteoporoza. [continuare]
Ciancobalamina
vitamina din grupul vitaminelor hidrosolubile, ce contine cobalt, element vital ce intra in componenta globulelor rosii. Numita si ciancoblamina, isi aduce aportul si la mentinerea functionalitatii normale a sistemului nervos (ajutand la formarea tecii de mielina ce inveleste fibrele nervoase, esentiale pentru transmiterea de impulsuri nervoase in tot corpul), amelioreaza irascibilitatea si contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare si de pastrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat pretios in mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, in perceptia durerii si in echilibru. Absorbtia vitaminei B12 se realizeaza la nivelul mucoasei intestinale, in prezenta unui factor intrisec produs de mucoasa gastrica. Vitamina B12 este relativ stabila la caldura si la aer, dar este distrusa de lumina, razele ultraviolete si acizi. Doza zilnica recomandata este de mcg. In doze mari, vitamina b12 are efecte analgezice, antialergice si stimulatoare... [continuare]
Rapita (brassica rapa)
Rapita este o planta ce face parte din familia Cruciferae si este cultivata in Europa si Asia pentru semintele sale bogate in ulei. In Romania este cultivata intens in zonele de campie, atat pentru seminte , cat si pentru radacina sa. Planta are o radacina tuberoasa albicioasa, din care creste tulpina, lunga de 80 cm, ramificata la varf, unde se gaseste inflorescenta bogata. Frunzele sale cresc in jurul tulpinii, sunt de culoarea verde, acoperite cu perisori, cu nervuri bine evidentiate, alternante, cele de la baza sunt mai mari, cele de pe tulpina sunt laceolate si sunt acoperite cu un strat ceros. Florile sunt hermafrodite, cresc in manunchi, la varful tulpinii, sunt de culoare galben intens. Fructul este o pastaie lunga de 3-5 cm, in care cresc semintele. Infloreste din mai pana in august, iar semintele se formeaza in iulie-septembrie. Planta contine urmatorii compusi chimici: proteine, hidrati de carbon, substante minerale: calciu, fier, fosfor, potasiu,... [continuare]
Hercules
Ce este Hercules si pentru ce se utilizeaza Indicatii Superconcentrat natural fara conservant. Produsde o exceptionala valoare pentru mentinerea sanatatii, ajutand eficient si la combaterea unor nenumarate boli. Reechilibrant al functiilor tuturor organelor. Dezintoxica organismul, repara carentele acestuia,livreaza sangelui toate substantele de constructie necesare formarii zilnice de celule noi. Asigura ameliorarea conditiei psihice si fizice,omul activ resimte reinstalarea fortei vitale si a armoniei, ”redevine tanar”. Produsul este superior celor chimice de sinteza, avand o asimilare rapida fara a obosi ficatul. Hercules se adreseaza tuturor varstelor: copiilor in perioada de crestere, adultilor care fac efort fizic si intelectual, gravidelor, batranilor la care intervine uzura biologica. Hercules vine si in sprijinul oamenilor saraci care nu-si pot permite o hrana diversificata si suficienta. Produsul Hercules este un revitalizant, biostimulator si energizant natural,... [continuare]
Oxylyc
supliment alimentar Vitamine cu efect antioxidant + Seleniu Suplimentare speciala pentru protectia celulelor cu vitaminele C, E, provitamina A, Lycopin + Seleniu Viata noastra moderna – o provocare pentru celulele corpului Zilnic suntem supusi la numeroase influente negative ale mediului (de exemplu gaze de esapament, smog, ozon) care pot duce la formarea asa-numitilor „radicali liberi”. Dar si in organismul uman se formeaza radicali liberi, de exemplu ca material de aparare contra bacteriilor. Acesti radicali liberi sunt particule foarte reactive care reactioneaza practic foarte rapid cu toate componentele celulelor corpului. Acest proces natural se numeste oxidare. Aceasta reactie se poate asemui cu procese care au loc permanent in mediu: de exemplu, rancezirea grasimilor sau ruginirea fierului. Corpul insusi are la dispozitie un sistem de aparare natural impotriva acestei reactii (sistem antioxidant). Antioxidantii sunt vitamine si oligoelemente pe care le... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter