Coronavirus Update

Oxylyc

Publicat la data de: 04 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oxylyc

supliment alimentar
Vitamine cu efect antioxidant + Seleniu

Suplimentare speciala pentru protectia celulelor cu vitaminele C, E, provitamina A, Lycopin + Seleniu

Viata noastra moderna – o provocare pentru celulele corpului
Zilnic suntem supusi la numeroase influente negative ale mediului (de exemplu gaze de esapament, smog, ozon) care pot duce la formarea asa-numitilor „radicali liberi”. Dar si in organismul uman se formeaza radicali liberi, de exemplu ca material de aparare contra bacteriilor. Acesti radicali liberi sunt particule foarte reactive care reactioneaza practic foarte rapid cu toate componentele celulelor corpului. Acest proces natural se numeste oxidare. Aceasta reactie se poate asemui cu procese care au loc permanent in mediu: de exemplu, rancezirea grasimilor sau ruginirea fierului.

Corpul insusi are la dispozitie un sistem de aparare natural impotriva acestei reactii (sistem antioxidant). Antioxidantii sunt vitamine si oligoelemente pe care le asiguram zilnic prin alimentatie. Ele pot proteja celulele corpului fata de aceste tipuri de transformari. Dintre substantele antioxidante fac parte vitamina C si E, diferite carotinoide (provitamina A) si oligoelementul Seleniu.

Vitaminele antioxidante si oligoelementele formeaza o echipa de succes. Vitamina C contribuie la sustinerea fortelor de aparare naturale si la mentinerea unor functii esentiale si este un factor de protectie al nucleului celular fata de actiunea radicalilor liberi. Vitamina E actioneaza ca un „captator de radicali” astfel incat protejeaza de atacul radicalilor liberi importantele vitamine, hormoni si enzime. in plus, vitamina E protejeaza structurile celulare.

Provitamina A actioneaza ca protectie naturala fata de radicali pentru celulele corpului. Seleniul in calitate de component al unei enzime (proteina cu importante functii metabolice) limiteaza formarea de radicali liberi in interiorul celulei. Lycopin apartine grupului de substante antioxidante. El este un carotenoid care da culoarea rosie tomatelor. Carotenoidele sunt foarte raspandite in natura. Ele sunt coloranti vegetali care dau culoarea rosie, oranj si galbena fructelor si legumelor, de exemplu morcovi, ardei, tomate. Carotenoidele protejeaza astfel plantele de radiatia solara excesiva.

Asa ar arata o alimentatie cu vitamine antioxidante si oligoelemente… O alimentatie echilibrata, naturala, asigura aportul tuturor substantelor importante pentru organism. Daca mancam multe fructe si legume si avem grija sa preparam alimentele fara a distruge elementele nutritive ne asiguram automat toate elementele necesare.

OxyLyc se gaseste la farmacii in ambalaje de 20 si 50 capsule.
A se feri de radiatia solara directa si de temperaturi peste 25 grade C.


Worwag Pharma GmH&Co.KG
Ludwig van Beethoven Nr.1
Cluj Napoca Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Simptomele gripei la bebelusi Simptomele gripei la bebelusi

  Gripa este o afectiune respiratorie cauzata de un virus. Deoarece este extrem de contagioasa, are o raspandire comunitara accelerata, putand declansa foarte rapid o epidemie sau o pandemie. Aceasta afecteaza sistemul respirator, in primul rand: nas, gat, putand sa ajunga...citeste mai mult

 • Defectele de sept ventricular pot cauza complicatii cardiace, atunci cand nu sunt tratate la timp Defectele de sept ventricular pot...

  Defectul de sept ventricular este un defect congenital al inimii, ceea ce inseamna ca este prezent de la nastere. Inima are 4 camere, separate prin 2 septuri: sept atrial si sept ventricular. Prezenta unui orificiu in septul ventricular impiedica separarea celor doi...citeste mai mult

 • Angioedem ereditar Angioedem ereditar

  Angioedemul ereditar este estimat ca afecteaza 1 din 50,000 de persoane, in intreaga lume. Exista 2 tipuri principale, dintre care tipul 1 este responsabil de 85% din cazuri. Unele studii au demonstrat existenta tipului 3, care este insa foarte rar. citeste mai mult

Comunitate

 • APPLE CIDER VINEGAR

  Buna ziua, imi spuneti va rog o parere despre medicamentul de slabit Cidru 100, cica este natural. Capsulele sunt pe baza de otet din cidru de mere. Capsulele pe baza de otet din cidru de mere prezinta riscuri pentru sanatate?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter