Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Supa de fasole verde

Actualizat la data de: 05 Decembrie 2014
Supa de fasole verde

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Supa de fasole verde este un preparat satios, recomandat in dieta bolnavilor de ciroza hepatica, datorita aportului crescut de nutrienti esentiali.

Gustoasa si usor de digerat, poate fi servita alaturi de crutoane la una din mesele principale ale zilei.

Ingrediente

  • 1 ceapa medie taiata marunt
  • 3-4 morcovi rasi
  • 2 lingurite de unt
  • 500 grame fasole verde taiata in bucati potrivite
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 cutie de rosii decojite la conserva
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

  1. Sotati ceapa si morcovul in untul topit timp de 5 minute.
  2. Adaugati 1 litru de apa, fasolea si usturoiul.
  3. Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si lasati supa sa fiarba incet, cu oala acoperita, 20 de minute.
  4. Adaugati rosiile, busuiocul, sarea si piperul, apoi lasati supa la fiert inca 5 minute.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate