Clickmed
programare rapida la medic

Conopida crocanta cu branza parmezan

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2014
Conopida crocanta cu branza parmezan

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Controlul aportului de glucide este esential in controlul diabetului de tip 2.

Se recomanda consumul preponderent de alimente cu un indice glicemic scazut, precum conopida, varza, rosiile, vinetele, ciupercile, ardeiul gras, dovleceii, fasolea verde sau legumele cu frunze verzi.

Ingrediente

  • 1 capatana de conopida, taiata in florete mici
  • 1 sfert de lingurita sare mare
  • 1 sfert de lingurita piper
  • 30 grame branza parmezan rasa
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si ungeti folia cu ulei de masline.
  3. Luati fiecare floreta de conopida si ungeti-o cu ulei, apoi asezati-le pe un singur strat in tava.
  4. Asezonati cu sare si piper si lasati totul la copt timp de 30 minute (pana cand floretele devin usor aramii si crocante pe margini).
  5. Presarati branza parmezan peste floretele de conopida si mai lasati-le la copt inca 5 minute.
  6. Serviti preparatul cat este cald.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate