Conopida crocanta cu branza parmezan
Actualizat la data de: 08 Octombrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Controlul aportului de glucide este esential in controlul diabetului de tip 2.
Se recomanda consumul preponderent de alimente cu un indice glicemic scazut, precum conopida, varza, rosiile, vinetele, ciupercile, ardeiul gras, dovleceii, fasolea verde sau legumele cu frunze verzi.
Ingrediente
- 1 capatana de conopida, taiata in florete mici
- 1 sfert de lingurita sare mare
- 1 sfert de lingurita piper
- 30 grame branza parmezan rasa
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si ungeti folia cu ulei de masline.
- Luati fiecare floreta de conopida si ungeti-o cu ulei, apoi asezati-le pe un singur strat in tava.
- Asezonati cu sare si piper si lasati totul la copt timp de 30 minute (pana cand floretele devin usor aramii si crocante pe margini).
- Presarati branza parmezan peste floretele de conopida si mai lasati-le la copt inca 5 minute.
- Serviti preparatul cat este cald.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Retete cu legume .
Dr. Pintea Alexandru
Hyperclinica MedLife PDR 13 Decembrie - Brasov
Dr. Maxim Ioana Crina
Rmn Diagnostica FAGARAS 2 - Fagaras
Dr. Pastorcici Anda
Clinica Medicis - ArztHaus - Timisoara
Dr. Andrei Silviu
Fertilia - Bucuresti
Dr. Bejinariu Mihaela
Affidea Suceava Scheia - Suceava
Dr. Trombitas Veronica
Humanitas Ambulator - Cluj-Napoca
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Cartofi la cuptor cu parmezan
-
Paste cu lamaie si branza parmezan
-
Macaroane cu branza, fara coacere
-
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Supa crema de conopida
-
Macaroane cu branza
-
Strudel cu branza de vaci
-
Briose cu branza si ceapa
-
Macaroane cu doua feluri de branza
-
Omleta cu praz si branza Brie
-
Vinete coapte cu parmezan
-
Mamaliguta cu branza si smantana
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Pui italienesc (cacciatore) cu branza si paste
-
Ardei umpluti cu branza slaba si curcan


Cartofi la cuptor cu parmezan
Paste cu lamaie si branza parmezan
Macaroane cu branza, fara coacere
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Supa crema de conopida
Macaroane cu branza
Strudel cu branza de vaci
Briose cu branza si ceapa
Macaroane cu doua feluri de branza
Omleta cu praz si branza Brie
Vinete coapte cu parmezan
Mamaliguta cu branza si smantana
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Pui italienesc (cacciatore) cu branza si paste
Ardei umpluti cu branza slaba si curcan