Prajitura cu migdale si miere, fara faina

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Prajitura cu migdale si miere care se prepara fara faina este o reteta excelenta pentru persoanele care, din motive medicale, nu pot consuma faina de grau, dar si pentru cele care vor sa-si diversifice meniul de dulciuri cu retete sanatoase.
Ingrediente
1 cana si 1/2 migdale prajite
4 oua mari la temperatura camerei (albusuri separate de galbenusuri)
1/2 cana miere
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
2 linguri miere
1/4 ceasca fulgi de migdale
Mod de preparare
Mixeaza migdalele prajite in blender, pana obtii o faina.
Amesteca intr-un bol galbenusurile de oua cu mierea, vanilia, bicarbonatul de sodiu si sarea, cu mixerul.
Adauga si migdalele macinate si amesteca-le pana cand se incorporeaza bine in compozitie.
Bate albusurile spuma cu putina sare si incorporeaza-le treptat in compozitia cu galbenusuri.
Toarna compozitia intr-o tava de prajituri cu diametru de 22,5 cm, tapetata in prealabil cu unt si baga prajitura la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
Las-o sa se raceasca si unge-o cu miere, apoi presara fulgi de migdale pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Prajitura cu fructe uscate
-
Prajitura cu morcovi si ananas
-
Parfait de vanilie cu migdale
-
Ce poti face cand lumina farurilor devine un pericol invizibil pentru ochii tai
-
Ciuperca unghiei intre mit si realitate: Ce trebuie sa stii cu adevarat
-
Fasii de pui cu sos de miere si mustar
-
Mere coapte cu ghimbir si miere
-
Pui la cuptor cu migdale