Prajitura cu migdale si miere, fara faina

Prajitura cu migdale si miere care se prepara fara faina este o reteta excelenta pentru persoanele care, din motive medicale, nu pot consuma faina de grau, dar si pentru cele care vor sa-si diversifice meniul de dulciuri cu retete sanatoase.

Ingrediente

1 cana si 1/2 migdale prajite
4 oua mari la temperatura camerei (albusuri separate de galbenusuri)
1/2 cana miere
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
2 linguri miere
1/4 ceasca fulgi de migdale

Mod de preparare

Mixeaza migdalele prajite in blender, pana obtii o faina.
Amesteca intr-un bol galbenusurile de oua cu mierea, vanilia, bicarbonatul de sodiu si sarea, cu mixerul.
Adauga si migdalele macinate si amesteca-le pana cand se incorporeaza bine in compozitie.
Bate albusurile spuma cu putina sare si incorporeaza-le treptat in compozitia cu galbenusuri.
Toarna compozitia intr-o tava de prajituri cu diametru de 22,5 cm, tapetata in prealabil cu unt si baga prajitura la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
Las-o sa se raceasca si unge-o cu miere, apoi presara fulgi de migdale pe deasupra.