Biban cu capere si sos de rosii

 Biban cu capere si sos de rosii

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Pestele este o sursa importanta de proteine si acizi grasi omega-3, esentiali pentru mentinerea sanatatii inimii.

Preparatul este sarac in carbohidrati (o calitate importanta pentru dieta recomandata bolnavilor de diabet zaharat de tip II), contine un numar redus de calorii si furnizeaza din plin vitamina C, pentru o imunitate de fier.

Ingrediente

  • 250 grame rosii cherry, taiate in jumatate
  • 2 linguri de capere, bine scurse
  • 2 linguri zeama de lamaie proaspata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri busuioc uscat
  • un praf de sare
  • un praf piper
  • 4 fileuri de biban
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 2 linguri patrunjel proaspat, taiat fin
  • 1 lamaie, taiata felii

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Amestecati rosiile, caperele, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, busuiocul, sarea si piperul intr-un bol.
  3. Asezonati pestele cu boia de ardei iute, apoi impachetati-l in folie de aluminiu unsa cu celelalte doua linguri de ulei.
  4. Coaceti bibanul timp de 10 minute.
  5. Desfaceti foliile de aluminiu si turnati deasupra sosul preparat din rosii si celelalte ingrediente.
  6. Mai introduceti tava la cuptor inca 5 minute, pana cand carnea se desprinde cu usurinta cand o intepati cu furculita.
  7. Presarati deasupra patrunjel si serviti preparatul impreuna cu feliile de lamaie.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar Ce trebuie sa stiti despre bolile de...

    Generalitati Desi multe alimente sunt bogate in zahar, grasimi sau sare si au de multe ori un gust bun, nu toate sunt benefice pentru sanatate. Riscul de a dezvolta boli de inima se poate mari din cauza alimentelor pe care le consumati. Grasimilor (in special celor...citeste mai mult

  • Un somn linistit pentru bolnavii de reflux gastroesofagian Un somn linistit pentru bolnavii de...

    Generalitati Boala de reflux gastroesofagian poate provoca complicatii grave. Printre acestea se numara inflamatia, sangerarea si aparitia de ulcere la nivelul esofagului cauzate de acidul din stomac. La un numar relativ mic de bolnavi, aceasta conditie poate duce la...citeste mai mult

  • Cele mai bune si mai rele aperitive Cele mai bune si mai rele aperitive

    Generalitati Alegerea aperitivelor sanatoase nu este importanta doar pentru cei care urmeaza o dieta pentru a slabi, ci pentru toata lumea. Aperitivele sanatoase si gustoase ar trebui sa ia locul alimentelor nesanatoase din dieta dumneavoastra, precum chipsurile de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK