Paine de peste

Publicat la data de: 09 Ianuarie 2009 | Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Paine de peste

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 legaturi busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g file de peste
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se curata de coaja si de seminte rosiile.
  2. Se toaca foarte marunt usturoiul si busuiocul
  3. Se caleste usturoiul in ulei de masline cu putina apa si se adauga rosiile. Se lasa pe foc pana se usuca.
  4. Se taie pestele in bucati si se amesteca in blender cu preparatul din rosii, ouale batute si busuiocul tocat.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper.
  6. Se incalzeste cuptorul la 100 de grade C.
  7. Se unge tava cu ulei, se toarna amestecul in ea si se coace in cuptor, timp de 30 de minute.
  8. Se poate servi rece sau culd, simplu sau cu sos de rosii.

Tipsuri pentru dieta:
Vitaminele antioxidante din rosii, acizii omega 3 din peste si acidul linoleic din uleiul de masline, combat colesterolul din oua si echilibreaza reteta.
Este o reteta bogata in proteine. Se poate servi cu orez - garnitura bogata in glucide.
Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Retete sanatoase de toamna Retete sanatoase de toamna

    Generalitati Fructele si legumele de toamna va vor indemna sa reveniti tot mai des in bucatarie si sa incercati retete noi si delicioase. Chiar daca zilele devin mai scurte si chiar mai reci, toamna ofera o varietate de fructe si legume hranitoare. Merele...citeste mai mult

  • Dieta Ornish Dieta Ornish

    Generalitati Spre deosebire de alte tipuri de diete care promit rezultate fabuloase, dieta doctorului Dean Ornish are la baza un regim alimentar care ar avea rolul de a contribui la tratarea bolilor cardiovasculare. Dr. Ornish este cunoscut pentru contributiile sale...citeste mai mult

  • Pestele ca aliment: beneficii si riscuri Pestele ca aliment: beneficii si riscuri

    Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate