Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Articole medicale Diete-Nutritie

Diete-Nutritie

  • Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

    Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea...

  • Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste

    Carnea de peste este o parte importanta dintr-o nutritie echilibrata, fiind o principala furnizoare de grasimi esentiale omega-3, cu rol in dezvoltarea si mentinerea performantei intelectuale,...

  • Humus - beneficii si retete sanatoase

    Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta...

  • 13 alimente benefice sanatatii femeilor

    Femeile au nevoi nutritionale specifice, pe alocuri diferite de cele ale barbatilor. Din acest motiv, anumite alimente sunt benefice sanatatii femeilor, avand un impact seminificativ in special...

  • 8 categorii de alimente care declanseaza sindromul de colon iritabil

    Sindromul de colon iritabil (SCI) este o tulburare functionala gastrointestinala, caracterizata prin aparitia mai multor schimbari in functionalitatea tractului digestiv. De altfel, SCI nu este o...

  • Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala

    Consumul zilnic de suc de sfecla poate participa la scaderea tensiunii arteriale, potrivit cercetatorilor londonezi. Motivul pentru care sfecla rosie influenteaza direct sanatatea sistemului...

  • Ciresele beneficii si retete delicioase

    Ciresele se numara printre cele mai sanatoase fructe pentru organism, fiind considerate un aliment-medicament eficient si foarte important pentru bunastarea fizica si mentala. Aproximativ 25 de...

  • Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate

    Planta numita anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si...

  • 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar

    Alimentele si preparatele gatite pe gratar au o valoare nutritiva superioara si sunt semnificativ mai sanatoase decat cele prajite. Spre deosebire de alte metode de preparare a hranei, precum...

  • 10 mituri despre dieta si alimentatia sanatoasa

    Dieta si alimentatia sanatoasa sunt doua preocupari prioritare intr-o epoca a exceselor si a hranei nocive, care au condus la cresterea ratei obezitatii la scara globala. Proportional cu interesul...

  • Cum ne ajuta cafeaua sa fim mai sanatosi

    Cafeaua este o bautura cu efect energizant, care odata consumata fara alte adaosuri (indulcitori, siropuri, frisca etc.), poate avea beneficii importante pentru sanatate. In ultimii ani,...

  • Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica

    Multe dintre alimentele obisnuite din dieta zilnica pot avea utilizari alternative pentru sanatate, cand sunt folosite si in alte scopuri decat nutritia. O serie de cercetari efectuate de...

  • Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

    Meiul, lintea si hameiul sunt elemente-cheie intr-o alimentatie sanatoasa, furnizand o gama larga de beneficii pentru bunastarea fizica si psihica. Meiul previne eficient afectiunile digestive si...

  • Gustari cu continut scazut de zahar

    Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se...

  • Ovazul, beneficii si retete sanatoase

    Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din...

Pag 34 din 71