Coronavirus Update

Peste Ceviche

Actualizat la data de: 05 Februarie 2015
Peste Ceviche

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Pestele Cheviche este o specialitate a bucatariei Americii Latine, usor de digerat si cu ingrediente sanatoase.

De aceea, poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni ale colecistului. Reteta este suficienta pentru 6 portii.

Ingrediente:

  • 500 grame fileuri de peste alb (la alegere), fara piele si taiate bucati
  • 250 ml suc proaspat de lamaie
  • 1 ceapa rosie mica, taiata julien
  • 40 grame masline verzi, taiate rondele
  • 2-3 rosii medii, taiate cubulete
  • 3 linguri de coriandru proaspat, maruntit fin
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • chipsuri de porumb, pentru servit

Mod de preparare:
Cu o ora si jumatate inainte de preparare, marinati fileurile de peste in sucul de lamaie si ceapa rosie. Acoperiti vasul cu o folie si lasati-l la frigider, la o temperatura de aproximativ 2 grade Celsius.

Scoateti pestele din bol si preparati-l pe gratar, fara grasime adaugata, pana se gateste bine pe ambele parti. Amestecati-l apoi cu maslinele, rosiile, coriandrul si uleiul de masline, adaugand un praf de sare si unul de piper. Serviti preparatul cu chipsuri de porumb alaturi.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate