Clickmed
programare rapida la medic

Pandispan

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Pandispan

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Deserturile din regimul pentru duodenita trebuie sa fie uscate, bine gatite si cu cat mai putin zahar. Pandispanul clasic este o reteta de care pacientii cu duodenita se pot bucura in timpul regimului!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Inainte de a incepe prepararea pandispanului, este recomandat sa scoti ouale din frigider cu cel putin 2-3 ore inainte, intrucat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Sparge ouale intregi intr-un castron, adauga sarea si zaharul si freaca-le cu mixerul cateva minute bune, pana cand isi maresc volumul si compozitia devine lucioasa. Scoate paletele mixerului, ia o lingura si adauga treptat faina. Incorporeaza faina doar cu miscari de sus in jos.

Tapeteaza o forma rotunda sau de chec cu unt si faina si toarna uniform aluatul. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si baga pandispanul in el, timp de 25 de minute.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate