Clickmed
programare rapida la medic

Mousse de lamaie cu capsuni

Actualizat la data de: 21 Martie 2012
Mousse de lamaie cu capsuni

Rezultatul final al acestui mousse de lamaie si capsuni seamana cu o bucata din lumina soarelui.

Daca este garnisita si cu fructe de padure, este cu atat mai delicioasa.

Spuma de lamaie va fi preparata cu gelatina si iaurt fara grasimi care vor inlocui cantitatile obisnuite de oua si smantana

Ingrediente:

  • 2 cesti cu capsuni - 7 g
  • 3/4 ceasca de zahar
  • 2 lingurite rase de coaja de lamaie
  • 1/2 cana de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura de ulei extra light de masline
  • 1 ou mare
  • 1 si 2/3 cani de iaurt fara grasime

Mod de preparare:

  1. Curatati capsunile si taiati-le in felii groase.
  2. Se pune gelatina peste 1/4 ceasca de apa rece, intr-un castron mic. Se va lasa la inmuiat timp de 5 minute.
  3. Intr-o cratita de marime medie se pun: 1/4 cana cu apa, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei si ou si se va amesteca pana cand amestecul va fi omogen. Se va gati la foc mic amestecand constant pana cand compozitia se incalzeste, aproximativ 5 minute. Se va adauga gelatina inmuiata ametecand pana cand aceasta se dizolva, timp de un minut.
  4. Se va lua cratita de pe foc, se va transfera amestecul intr-un bol mediu si se va lasa sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand ocazional. Se va incorpora si iaurtul. Se vor pune in boluri in straturi alternative, capsunile si spuma de lamaie (aproximativ 8 boluri) si se va lasa sa se raceasca la frigider (aproximativ 3 ore), dupa care se va servi.

- Timp de pregatire - 15 minute
- Timp de preparare - 5 minute plus 3 ore refrigerarea
- Pentru 8 portii

Informatii nutritionale per portie:

  • 129 de calorii
  • 3 g de proteine
  • 3 g de grasime
  • 1 g grasimi saturate
  • 32 mg colesterol
  • 22 g carbohidrati
  • 1 g fibre
  • 25 mg sodiu.

Desi actiunea vitaminei C din sucul de lamaie este diminuata de temperatura de preparare, o protie ofera inca o cantitate importanta din aceasta vitamina cu rol antioxidant.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate